GLS Netherlands volgt de algemene richtlijnen en aanwijzingen van het RIVM en andere autoriteiten in verband met het Corona virus

GLS Pakketdienst

Ondanks dat gesteld is, dat het Coronavirus niet kan worden overgedragen via de bezorging van pakketten of vracht heeft GLS er toch voor gekozen contact via de handscanner uit te sluiten. De bezorger noteert vanaf 16 maart 2020 de voor- en achternaam van de ontvanger en schrijft op de plaats van de handtekening nu uitsluitend de laatste 3 cijfers van het getoonde legitimatiebewijs (zoals een paspoort, ID-kaart of rijbewijs).

Neerzettoestemming bij FlexDeliveryService of bij 2e bezorgpoging 
De ontvanger kan binnenkort, bij gebruik van de GLS FlexDeliveryService (die u dan wel moet hebben geactiveerd via de link in de verzendmail met tracking nummer), tijdig aangeven hoe u de bezorging in ontvangst wenst te nemen. Ook om gepaste afstand te kunnen bewaren heeft GLS Netherlands per direct de zogenoemde neerzettoestemming als nieuwe bezorgoptie toegevoegd aan het proces. De ontvanger kan hiermee, per aflevering, GLS toestemming geven dat de bezorger het pakket op een omschreven plek achterlaat. Deze optie kan ook gekozen worden bij een 2e bezorgpoging wanneer de geadresseerde bij de 1e poging niet thuis was.

GLS ID-code bij afhalen van pakketten bij PakketShops 
Wanneer een ontvanger ervoor kiest om een pakket af te halen bij een GLS PakketShop is een handtekening voor ontvangst vereist. Om ook hier contact te vermijden kan een PakketShop het plaatsen van een handtekening vervangen door gebruik te maken van de GLS ID-code. De unieke en persoonlijke 5-cijferige GLS ID-code die men per e-mail ontvangt, maakt namelijk het tonen van een legitimatiebewijs overbodig. Mocht de ontvanger de code niet beschikbaar hebben dan kan, in het bijzijn van de ontvanger, de voor- en achternaam alsmede het type en het nummer van het legitimatiebewijs (ID-kaart/paspoort/rijbewijs) worden geregistreerd. Ook hier wordt dan niet gevraagd om een handtekening. 

GLS is er voortdurend mee bezig om de gezondheid en veiligheid van haar medewerkers, partners, klanten en ontvangers te borgen. Zij proberen zoveel mogelijk proactief te informeren.

GLS vraagt haar klanten en ontvangers de omstandigheden van haar medewerkers te respecteren. Alleen samen kan de continuïteit van de fijnmazige distributie worden gewaarborgd.