UltraBeam HF vertical 6-20m

Dynamische verticale antenne

 
Omschrijving
Excl btw
Incl btw
Per
Aantal
 
UltraBeam HF vertical 6-20m
Art. 3022075
Voorradig. Bezorging 1-2 werkdagen.
Excl btw € 908,26
Incl btw € 1.099,00
Per 1 St.
Alle prijzen zijn excl. verzendkosten

De UltraBeam Vertical 6-20 is een full size 1/4 golf straler voor 6, 10, 12, 15, 17 en 20 meter. Voor een goede aanpassing en optimale lage afstraling heeft de antenne tenminste één 1/4 golf radiaal per band nodig. De radialen zijn niet inbegrepen. De lengte van de vertikale straler is continu variabel en wordt door middel van een computer gestuurde elektromotor automatisch op resonantie en de beste aanpassing ingesteld. Meer ground radials per band geven een hoger rendement. In verband met de continu variabele lengte van de straler, in combinatie met een passende 1/4 golf radiaal, kan de antenne op iedere gewenste frequentie in het bereik van 50-14 MHz worden toegepast.

De dynamische vertikale UltraBeam antenne bestaat uit een vertikaal opgestelde telescopisch uitgevoerde glasfiber buis en een inwendig aangebrachte PVC liner buis, waarin zich een messing geleider beweegt, die in lengte kan worden gevarieerd. De haspel waarop de geleider is opgerold, wordt door middel van een computer gestuurde elektromotor aangedreven. De impedantie aan het voedingspunt van de antenne wordt bepaald door het aantal en de hoek van de radialen met de straler, alsmede door de opstellingshoogte en de bodemgeleiding van de ondergrond.

Met behulp van de meegeleverde antenne controller, voorzien van een single driver board en krachtige besturingssoftware, wordt de vertical automatisch op de gewenste frequentie en de beste SWR afgestemd.

Door toepassing van de uiterst sterke en telescopisch uitgevoerde glasfiber buis met een extra intern aangebrachte pvc liner buis kan de antenne ongetuid worden opgesteld.

Firmware updates voor de antenne controller kunt u online bij UltraBeam downloaden en zelf via de RS232 poort laden. Ook kunt u de band- en/of frequentiedata van uw transceiver door middel van een optionele interface kabel via de RS232 poort aan de controller doorgeven. Bij zenden zal de antenne automatisch op de zendfrequentie worden geoptimaliseerd.

Specificaties

Frequentiebereik : 14-50 MHz
Gain : --
Actieve elementen : --
Lengte : 5,5 m.
Windlast : 0,11 m2
Aansluiting : SO 239
Mastdiameter alu basisbuis : 50 mm
Max. vermogen : 3 kW CW/5 kW PEP
Gewicht : 3 kg
Benodigde voeding : 220VAC/24VDC (inbegrepen)

Antenne controller is inbegrepen. Stuurkabel dient extra besteld te worden. Zie onderstaande gerelateerde artikelen voor de verschillende lengtes.

Maten en gewicht zijn inclusief verpakking
Maten  :  L176 x B27 x D35 cm
Gewicht  :  15,00 kg