UltraBeam UB-20MX

HF beam 6-20 m. | 3-2 el. lineair/Mox

 
Omschrijving
Excl btw
Incl btw
Per
Aantal
 
UltraBeam UB-20MX
Art. 3022070
Voorradig. Levertijd 1-2 dagen
Excl btw € 2.355,37
Incl btw € 2.850,00
Per 1 St.
Alle prijzen zijn excl. verzendkosten

De UB20-MX, is een combinatie van 3 el. yagi voor 6, 10, 12, en 15 meter en een 2 el. Moxon concept op 17 -20 meter

Ieder element van de dynamische UltraBeam yagi bestaat uit twee halve telescopisch uitgevoerde glasfiber buizen waarin zich naar beide zijden een messing geleider beweegt, die van uit het midden in lengte kan worden gevarieerd. De haspel waarop de beide geleiders zijn opgerold wordt door middel van een computer gestuurde elektromotor aangedreven.

De motor unit van de dipool heeft een high power 2:1 balun ingebouwd. Zie afbeelding.

Met behulp van de nieuwe antenne controller RCU-06 met touch control en krachtige besturingssoftware wordt de dipool automatisch op de gewenste frequentie afgestemd. De afstemming van alle elementen geschiedt symultaan en zijn in zeer korte tijd op de gewenste frequentie geoptimaliseerd. In slechts 18 sec. optimaliseren de krachtige motoren de antenne van de hoogste naar de laagste frequentie. Ook kunt u de band en/of frequentie data van uw transceiver door middel van een optionele interface kabel via de RS232 poort aan de controller doorgeven. Tevens kan besturing vanaf de PC worden toegepast. Zie de aangehangen configuratie informatie.

Met behulp van de geavanceerde krachtige software kan zelfs het stralingsdiagram van de antenne 180 graden worden gedraaid, zonder daadwerkelijk de antenne te draaien. In dat geval worden de parasitaire elementen als reflector of als director afgestemd. Ook kan de antenne op een bi-directional stralingsdiagram worden afgestemd.

Alle aansluitkabels worden volledig geconfectioneerd met waterdichte IP68 connectoren geleverd en kunnen zonder enige extra afdichting op de motoren worden ingeplugd. Alle kabels zijn vooraf getest.

Door toepassing van de uiterst sterke en telescopisch uitgevoerde glasfiber buizen kan de antenne zonder opspanning van de elementen worden opgesteld.

Firmware updates voor de antenne controller kunt u online bij UltraBeam downloaden en zelf via de RS232 poort laden. Ook kunt u de band en/of frequentie data van uw transceiver door middel van een optionele interface kabel via de RS232 poort aan de controller doorgeven. Bij zenden zal de antenne automatisch op de zendfrequentie worden geoptimaliseerd.


Specificaties

Frequentiebereik : 14-50 MHz
Aantal elementen : 3 - 6/10/12/15 m (lin) en 2 - 17/20 m. (Moxon)
Gain : 5,8 dBd
V/A verhouding : 25/30 dB
Boomlengte : 2,9 m.
Boom diameter : 60 x 60 mm vierkant
Langste element : 7 m.
Draaicirkel : 3,5 m.
Windlast : 0,47 m2
Aansluiting : SO 239
Mastdiameter : 50 mm
Max. vermogen : 3,5 kW PEP
Gewicht : 19,5 kg

Balun en antennecontroller/voeding zijn inbegrepen. De geconfectioneerde stuurkabel dient extra besteld te worden. Zie onderstaande gerelateerde artikelen voor de verschillende lengtes.

Maten en gewicht zijn inclusief verpakking
Maten  :  L176 x B28 x D36 cm
Gewicht  :  34,00 kg