UltraBeam Yagi 2 el. 6-20 m.

Beam 2 el. | 6-20 m.

 
Omschrijving
Excl btw
Incl btw
Per
Aantal
 
UltraBeam Yagi 2 el. 6-20 m.
Art. 3022067
Momenteel niet voorradig. Levertijd min. 4 weken.
Excl btw € 1.595,04
Incl btw € 1.930,00
Per 1 St.
Tijdelijk uitverkocht
Alle prijzen zijn excl. verzendkosten

De UltraBeam 2L620 is een dynamische 2 ele. yagi voor 6, 10, 12, 15, 17 en 20 meter. De antenne heeft drie uit glasfiber bestaande elementen van gelijke lengte. De boom bestaat uit aluminium profiel 60 x 60 x 3 mm.

Ieder element van de dynamische UltraBeam yagi bestaat uit twee halve telescopisch uitgevoerde glasfiber buizen waarin zich naar beide zijden een messing geleider beweegt, die van uit het midden in lengte kan worden gevarieerd. De haspel waarop de beide geleiders zijn opgerold wordt door middel van een computer gestuurde elektromotor aangedreven.

De motor unit van de dipool heeft een high power 2:1 balun ingebouwd. Zie afbeelding.

Met behulp van de nieuwe antenne controller RCU-06 met touch control en krachtige besturingssoftware wordt de dipool automatisch op de gewenste frequentie afgestemd. De afstemming van alle elementen geschiedt symultaan en zijn in zeer korte tijd op de gewenste frequentie geoptimaliseerd. In slechts 18 sec. optimaliseren de krachtige motoren de antenne van de hoogste naar de laagste frequentie. Ook kunt u de band en/of frequentie data van uw transceiver door middel van een optionele interface kabel via de RS232 poort aan de controller doorgeven. Tevens kan besturing vanaf de PC worden toegepast. Zie de aangehangen configuratie informatie.

Met de geavanceerde krachtige software kan zelfs het stralingsdiagram van de antenne 180 graden worden gedraaid, zonder daadwerkelijk de antenne te draaien. In dat geval wordt het parasitaire element als reflector of als director afgestemd. Ook kan de antenne op een bi-directional stralingsdiagram worden afgestemd.

De afstemming van de twee elementen geschiedt geheel symultaan en is in zeer korte tijd op de gewenste frequentie geoptimaliseerd. In slechts 18 sec. optimaliseren de krachtige motoren de antenne van de hoogste naar de laagste frequentie.

Alle aansluitkabels worden volledig geconfectioneerd met waterdichte IP68 connectoren geleverd en kunnen zonder enige extra afdichting op de motoren worden ingeplugd. Alle kabels zijn vooraf getest.

Door toepassing van de uiterst sterke en telescopisch uitgevoerde glasfiber buizen kan de antenne zonder opspanning van de elementen worden opgesteld.

Firmware updates voor de antenne controller kunt u online bij UltraBeam downloaden en zelf via de RS232 poort laden. Ook kunt u de band en/of frequentie data van uw transceiver door middel van een optionele interface kabel via de RS232 poort aan de controller doorgeven. Bij zenden zal de antenne automatisch op de zendfrequentie worden geoptimaliseerd.

Specificaties

Frequentiebereik : 14-50 MHz
Aantal elementen : 2
Gain : 4,2 dBd
V/A verhouding : 16 dB
Actieve elementen : 2
Boomlengte : 1,62
Boom diameter : 60 x 60 mm
Langste element : 11 m.
Windlast : 0,44 m2
Aansluiting : SO 239
Mastdiameter : 50 mm
Max. vermogen : 3 kW CW/5 kW PEP
Gewicht : 11 kg
Benodigde voeding : 220VAC/24VDC (inbegrepen)

Balun, antenne controller en voeding zijn inbegrepen. Stuurkabel dient extra besteld te worden. Zie onderstaande gerelateerde artikelen voor de verschillende lengtes.

Maten en gewicht zijn inclusief verpakking
Maten  :  L176 x B28 x D36 cm
Gewicht  :  25,00 kg