INAC LAC-2

Luxe Remote Controller Loop Antenna

 
Omschrijving
Excl btw
Incl btw
Per
Aantal
 
INAC LAC-2
Art. 3013551
Voorradig. Bezorging 1-2 werkdagen.
Excl btw € 198,35
Incl btw € 240,00
Per 1 St.
Alle prijzen zijn excl. verzendkosten

De INAC LAC-2 is een remote loop controller, die als optie bij de INAC loop antennes wordt geleverd.

Zoals bekend heeft een magnetische loop een klein SWR venster. In tegenstelling tot andere merken heeft INAC gekozen voor de real-time afstemming met behulp van een servomotor gestuurde afstemcondensator.

Hoe functioneert het?

In de servo wordt een referentiesignaal opgewekt. De servo vergelijkt voortdurend het in de LAC-2 gegenereerde pulsvormige stuursignaal met het referentiesignaal. Zodra er een pulslengte verschil optreedt, laat de regelaar de motor linksom of rechtsom draaien waarbij een potentiometer in de servo het referentiesignaal aanpast. Zodra de pulslengte gelijk is stopt de servomotor. Dit is een proportionele regeling, dat wil zeggen de stand van de servomotor volgt real-time de stand van de potmeter in de LAC-2. Hierdoor kan de afstemcondensator in de loop traploos worden bestuurd. Houdt wel rekening met een geringe response tijd.

De LAC-2 heeft maar één afstemknop, die is voorzien van een kleine ingebouwde vertraging, waarmee de potmeter voor het pulsvormige stuursignaal wordt ingesteld. Als extra hulpmiddel heeft de LAC-2 een overzichtelijke schaalaanduiding waarop de stand in graden van de afstemcondensator wordt aangegeven. Zie afbeelding.

De LAC-2 is 1:1 uitwisselbaar met de standaard LAC-1.

Let op! Afstemmen op beste SWR uitsluitend met max. 5 Watt zendvermogen. Bij meer power blokkeert de servo.

Maten en gewicht zijn inclusief verpakking
Maten  :  L22 x B17 x H5 cm
Gewicht  :  0,30 kg