INAC LAC-1

Remote Controller Loop Antenna

 
Omschrijving
Excl btw
Incl btw
Per
Aantal
 
INAC LAC-1
Art. 3013550
Voorradig. Levertijd 1-2 werkdagen
Excl btw € 76,03
Incl btw € 92,00
Per 1 St.
Alle prijzen zijn excl. verzendkosten

De INAC LAC-1 is een remote loop controller, die standaard bij de INAC loop antennes wordt geleverd.

Zoals bekend heeft een magnetische loop een klein SWR venster. In tegenstelling tot andere merken heeft INAC gekozen voor de real-time afstemming met behulp van een servomotor.

Werking van het servomotor systeem

In de servo wordt een referentiesignaal opgewekt. De servo vergelijkt voortdurend het in de LAC-2 gegenereerde pulsvormige stuursignaal met het referentiesignaal. Zodra een pulslengte verschil optreedt, laat de regelaar de motor linksom of rechtsom draaien waarbij een potentiometer in de servo het referentiesignaal aanpast. Zodra de pulslengte gelijk is stopt de servomotor. Dit is een proportionele regeling, dat wil zeggen de stand van de servomotor volgt de stand van het bedienorgaan, de potmeter van de LAC-2. Hierdoor kan de afstemcondensator in de loop traploos worden bestuurd. Houdt wel rekening met enige response tijd.

Let op! Afstemmen op beste SWR uitsluitend met max. 5 Watt zendvermogen. Bij meer power blokkeert de servo.

Het pulsvormige stuursignaal opgewekt in de LAC-1 kan met een grof en fijnregel potmeter worden gevarieerd. Zie ook de online demo video https://www.youtube.com/embed/WUxVa6sP8e8?rel=0&autoplay=1 Uit de video blijkt, dat de afstemming toch redelijk breed is.

Maten en gewicht zijn inclusief verpakking
Maten  :  L22 x B17 x H5 cm
Gewicht  :  0,30 kg