HYGAIN AR-500X

Lichtgewicht azimuth rotor met afstandsbediening

 
Omschrijving
Excl btw
Incl btw
Per
Aantal
 
HYGAIN AR-500X
Art. 3010682
Exacte levertijd volgende zending nog niet bekend
Niet voorradig. Levertijd minimaal 3-4 weken
Excl btw € 161,16
Incl btw € 195,00
Per 1 St.
Tijdelijk uitverkocht
Alle prijzen zijn excl. verzendkosten
Koop een rotor altijd een maatje groter dan nodig !

Bedenk bovendien, dat de opgegeven specificaties gelden voor een opstelling tot een hoogte van 18 meter boven het maaiveld. Boven 18 meter geldt een bijtelling van 1 kgf/meter (=9,8 N/meter)

Deze nieuwe Hygain AR-500X is uitsluitend geschikt voor kleine VHF/UHF antennes. Is vergelijkbaar met de Channel Master/Stolle rotoren van vroeger. In tegenstelling tot de oude Channel Master/ Stolle rotoren met kunststof tandwielen heeft de nieuwe AR-500X stalen tandwielen en kogellagers. Daarnaast beschikt de controller over een digitale richtingaanduiding en 12 programmeerbare geheugens. De AR-500X is geschikt voor 110 en 220 VAC (omschakelbaar) en wordt geleverd met een handige afstandsbediening. De rotor is voorzien van een 3 aderige aansluitkabel 1m lang en open eind. Verleng de aansluitkabel met behulp van een 3-delige kroonsteen.

De rotor is niet geschikt voor satellietschotels.

Specificaties

Max. verticaal gewicht : 45 kg
Mastdiameter : 30-50mm
Rotorpijpdiameter : 28-44 mm
Montage : zijdelings aan standpijp
Draaimoment : 21,5 Nm
Omloopsnelheid 360° : ca. 70 sec. met mechanische begrenzing
Gewicht : 4,3 kg
Benodigde stuurkabel : 3-adrig (niet inbegrepen)
Bedieningsunit : inbegrepen | 110 / 220 VAC /50 Hz omschakelbaar
Afstandsbediening : wordt standaard meegeleverd
Handleiding : Engelstalig

Synchronisatie

Stuur de rotor met de controller volledig rechtsom tot aan het eind (N). Wacht nu tot de rotor ook volledig rechtsom is gedraaid en automatisch is gestopt. Stuur nu de rotor weer volledig linksom tot aan het eind (N). Wacht nu tot de rotor volledig linksom is gedraaid en automatisch is gestopt. Hierna loopt de rotor synchroon met de digitale aanwijzing op de controller. Monteer nu de antenne zodanig, dat deze met de voorzijde naar het geografische noorden wijst. Daarmee is de synchronisatie uitgevoerd.

Uit Synchronisatie?
Druk dan op de SYNC-toets aan de linkerkant van het voorpaneel of op 00 Omlaag op de afstandsbediening. Er wordt een beweging tegen de klok in uitgevoerd om de besturingseenheid te synchroniseren met de aandrijfeenheid voor een goede werking. Synchronisatie duurt iets meer dan een minuut. Na zware stormen of een langere gebruiksperiode kan het lijken alsof de rotator de antenne verkeerd positioneert. Probeer eerst op de SYNC-toets te drukken om het systeem opnieuw te synchroniseren.Als dit niet lukt, is de antenne of aandrijfmotor mogelijk niet goed uitgelijnd op de mast. U kunt ofwel naar de antenne gaan en deze opnieuw oriënteren, of de besturingseenheid opnieuw programmeren zodat deze overeenkomt met de nieuwe antenne-oriëntatie.

In de levering zijn inbegrepen:

- Antennerotor met aansluitkabel 1m lang (open eind)
- Controller
- Afstandsbediening
- Bevestigingsbeugels
- Engelstalige handleiding


Maten en gewicht zijn inclusief verpakking
Maten  :  L30 x B19 x H20 cm
Gewicht  :  4,20 kg