HYGAIN HAM-IVX

Krachtige azimuth antennerotor, incl. controller

 
Omschrijving
Excl btw
Incl btw
Per
Aantal
 
HYGAIN HAM-IVX
Art. 301062
Voorradig. Bezorging 1-2 werkdagen.
Excl btw € 595,04
Incl btw € 720,00
Per 1 St.
Alle prijzen zijn excl. verzendkosten

Koop een rotor altijd een maat groter dan nodig !

Bedenk bovendien, dat de opgegeven specificaties gelden voor een opstelling tot een hoogte van 18 meter boven het maaiveld. Boven 18 meter geldt een bijtelling van 1 kgf per meter (=9,8 N)

Hygain rotoren zijn herkenbaar aan het gepatenteerde "Bell-design". De speciaal gevormde gietstalen "klok"-behuizing beschermt het binnenwerk tegen weersinvloeden en draait op een dubbele kogellagerring.

De krachtige Hygain rotoren Ham IV en Tailtwister zijn sinds vele jaren wereldwijd bij amateurs en professionals in gebruik. De electrische rem bestaat uit een magnetisch bediende wig, die in de tandenkrans aan de binnenzijde van het rotorhuis schiet. Hierdoor wordt de rotor compleet vastgezet en -gehouden. Dit verklaart het grote remmoment.

Nieuw bij de Ham 4, Ham 5 en Tailtwister rotoren is de ingebouwde vertraagde uitschakeling van de electrische rem. Voor oudere producties is deze break relay kit als optie leverbaar en kan eenvoudig in de control unit worden ingebouwd.

Om doorbranden van de motorwikkelingen te voorkomen is de motor voorzien van een thermische beveiliging. Wordt de rotor veelvuldig geactiveerd, dan zal na verloop van enige tijd de thermische beveiliging de motorspanning uitschakelen. Na afkoelen herstelt de beveiliging zich automatisch en kan de rotor weer worden gestart.

Let op! Druk eerst de Brake Release toets (houdt deze ingedrukt) en druk daarna tegelijkertijd de CW (clockwise) of de CCW (counter clockwise) in om de rotor rechtsom of linksom te laten draaien.

Specificaties

Max. windlast (bij mastmontage) : 1,39 m2
Max. windlast (bij pijpmontage) : 0,7 m2
Kogellager : 2 x 96 kogels
Draaimoment : 918 kg/cm
Remmoment : 5763 kg/cm
Remtype : Electr. wig met vertraagde uitschakeling
Max. mastopname : 52 mm
Bevestigingsbeugels : RVS
Benodigde stuurkabel : 8-aderig (niet inbegrepen)
Gewicht : 11 kg

Maten en gewicht zijn inclusief verpakking
Maten  :  L48 x B29 x H29 cm
Gewicht  :  12,00 kg