FAQ | Artikelen


Repareert u?
Verkoopt u onderdelen?
Mijn antenne analyzer MFJ-209/259/269 is defekt.
Memory keyer MFJ-490 houdt tekst in geheugen niet vast.
Inductor switch van mijn tuner is verbrand.
Kan ik connectoren en adapters per stuk bestellen?
Hoe stem ik mijn MFJ-1775 af?
Kan ik zonder problemen een IC-7000 met de MFJ 929 gebruiken?
PKW antenne met of zonder balun?
Hoe stem ik mijn AL-811 of AL-811H af?
Hoe regel ik de ALC af bij gebruik AL-811 en AL-811H?
FT-897D gebruik externe voeding en optionele accu's
Hustler mobiel antenne ook geschikt voor het balkon

De Hustler HF mobiele antenne, die ook regelmatig wordt aangeschaft/opgesteld door bewoners van appartementen, blijkt een goed alternatief te zijn voor amateurs met HF antenne plaatsingproblemen. Ook in de maritieme sector wordt de Hustler veelvuldig toegepast.

Veelal wordt de antennevoet bevestigd aan de metalen balustrade van een balkon, die dan als de noodzakelijke tegencapaciteit dienst doet. Afhankelijk van de afmetingen en hoogte van het balkon wordt de antenne m.b.v. het verstelbare kogelgewricht in de voet meestal schuin naar buiten gericht. Indien de antenne snel moet kunnen worden verwijderd/opgebouwd –sommige huiseigenaren zijn allergisch voor antennes- kan m.b.v. de QD-2, Quick Disconnect, de mast incl. resonator(en) snel met de antennevoet worden ontkoppeld (indrukken, ¼ slag linksom draaien en afnemen). Hierdoor wordt bovendien voorkomen, dat, door veelvuldig op- en afschroeven, de schroefdraad van de mast en de voet worden beschadigd. Voor deze toepassing is bijvoorbeeld de SSM-2 een geschikte antennevoet.

Met de optionele VP-1 adapter kunt u zelfs drie verschillende resonatoren op dezelfde mast plaatsen. Hierdoor maakt u van de monoband- een muliband antenne. Tengevolge van de interactie tussen de resonatoren wijkt de tuning enigszins af t.o.v. de monoband instelling. Tuning geschiedt met de tip van de resonator.

Afhankelijk van de mechanische en/of windbelasting van de Hustler mobiele HF antenne wordt soms de stevige veer C-29 of C-30 tussen voet en mast opgenomen. Bij mobiel en maritiem gebruik van de antenne is een dergelijke veer zonder meer aan te bevelen. De veer vangt namelijk de mechanische krachten op, die tijdens de bewegingen van het voer-of vaartuig tussen voet en mast ontstaan. Het al of niet toepassen van een dergelijke veer heeft nauwelijks invloed op de afstemming van het center-loaded antenne systeem. Tuning geschiedt met de tip van de resonator.

Doorhangen lange elementen of boom
Hoe wordt de originele Performix PlastiDip® verwijderd?
PlastiDip® spuiten met spuitbus of spuitpistool
Waarom is de laag dof?
Hoeveel PlastiDip heb ik nodig voor een oppervlak?
Wat is de droogtijd voor ReRack?
Is ReRack onschadelijk na droging?
Kan ik PlastiDip verwijderen?