Heil Sound HM-10XD

Dual element HC-4X/HC-5X
communicatie microfoon
HC4 en HC5 element terug van weggeweest!

 
Omschrijving
Excl btw
Incl btw
Per
Aantal
 
Heil Sound HM-10XD
Art. 3047112
Voorradig. Bezorging 1-2 werkdagen.
Excl btw € 119,83
Incl btw € 145,00
Per 1 St.
Alle prijzen zijn excl. verzendkosten

Terug van weggeweest de bekende HC4 en HC5 elementen!

De populaire Heil HM-10 is verder ontwikkeld en is nu voorzien van de nieuwe HC-5X en HC-4X dynamische elementen gemonteerd op een acoustische kamer voor de reproductie van de populaire heldere HC-4 modulatie voor DX en de volle klank van het HC-5 element. Hierdoor kan tijdens het lokale QSO even snel worden overgeschakeld naar de doordringende DX kwaliteit om in een pile up gehoord te worden. De nieuwe Heil HM-10XD is zeer geschikt voor gebruik in de hand of voor montage aan een boom of op een voet.

De Heil HM-10XD is standaard voorzien van het HC-4X "narrow" element én het HC-5X "wide range" element (omschakelbaar).

Het HC-4X (narrow) element dat speciaal is ontwikkeld voor de DXers heeft een +10 dB toename bij 2500 Hz, dat in het midden van het spraakgebied ligt. Hierdoor ontstaat een zeer doordringende modulatie, die bij uitstek geschikt is in pile-ups en contesten. Dit gedeelte van het spectrum is bepalend voor de verstaanbaarheid van de spraak. Het begin van het spectrum rond 600 Hz is bepalend voor het uitgezonden piekvermogen. Frequentiespectrum (- 3dB) 600 Hz - 6 kHz.

Het HC-5X "wide-range" element, dat speciaal is ontwikkeld voor de alledaagse SSB communicatie, heeft een uitstekende HiFi audiokwaliteit. Het laagfrequent spectrum begint bij 300 Hz en heeft een 6 dB toename rond 2500 Hz en is daarmee uitermate geschikt voor de meeste moderne transceivers voorzien van IF en/of DSP filters. Frequentiespectrum (-3dB) 300 Hz - 8 kHz.

De HM-10XD is voorzien van een PTT schakelaar en een schakelaar wide/narrow om het gewenste element te kiezen.

Aanbevolen spreekafstand is ca. 5 cm. De meegeleverde windscreen voorkomt bijgeluiden veroorzaakt door ademhaling op korte afstand, maar heeft geen nadelige invloed op de audio. Om de optimale modulatie voor de HM-10XD te verkrijgen, moet de mic gain op de transceiver 3-4 dB worden verhoogd ten opzichte van een standaard dynamisch element

Adapterkabels

De CC-1 adapterkabels (verbinding tussen headset en transceiver) worden niet standaard meegeleverd; bij bestelling apart opgeven. Zie toebehoren. Hebt u meerdere merken/types transceivers, bestel dan de betreffende adapterkabels gelijk mee. Kies hier de juiste adapterkabel.

Specificaties

Type element : HC-5X (wide) dynamisch; HC-4X (narrow) dynamisch
Frequentie spectrum : HC-5X (wide) 300 Hz - 8kHz; HC-4X (narrow) 600 Hz - 6 KHz
Richtkarakteristiek : HC-5X / HC-4X cardioide
Impedantie : HC-5X / HC-4X 600 Ohm
Uitgangsspanning : HC-5X (wide) -72 dB / 1 kHz; HC-4X (narrow) -76 dB / 1kHz

Maten en gewicht zijn inclusief verpakking
Gewicht  :  0,45 kg