INAC AH-521

Magnetische Loop Antenne 7-21 MHz
Live in onze showroom opgesteld!
Zie ook de online demo video!

 
Omschrijving
Excl btw
Incl btw
Per
Aantal
 
INAC AH-521 | LAC1
Art. 301350
Voorradig. Bezorging 1-2 werkdagen.
Excl btw € 363,64
Incl btw € 440,00
Per 1 St.
INAC AH-521 | LAC2
Art. 30135001
Voorradig. Bezorging 1-2 werkdagen.
Excl btw € 471,07
Incl btw € 570,00
Per 1 St.
Alle prijzen zijn excl. verzendkosten

De INAC AH-521 is een magnetische loop antenne met bescheiden afmetingen maar met grote prestaties. Zeer geschikt voor portabel en stationair gebruik door zend- en luisteramateur. Het afstembereik dekt de populaire amateurbanden 40, 30, 20, 17 en 15 m. Met de laagst afstembare frequentie van ca. 6 MHz is zelfs goede ontvangst van de 49 m omroepband mogelijk. Afhankelijk van de werkfrequentie varieert de versterking van -0.3 to -6.8dB en is de loop belastbaar met een zendvermogen van 100-160 Watt. Het verkregen resultaat met de kleine compacte loopantenne is nagenoeg gelijkwaardig met dat van een halve golf dipool of 1/4 golf vertical. Wordt ook vaak binnenhuis opgesteld.

Bij verticale opstelling heeft de loop richtwerking. In dat geval is minimale ontvangst c.q. afstraling loodrecht op de loop. De minima bevinden zich rechts en links van de loop op de denkbeeldige as door het centrum. De onderdrukking bedraagt ca. 10 dB of meer.

Door toepassing van servomotor gestuurde afstemtechniek kan de loop snel en gemakkelijk worden afgestemd. In slechts 3 seconden kan de loop van de laagste tot de hoogste frequentie met een nauwkeurigheid van ± 5 kHz worden getuned. Snelle en fijn afstemmimg d.m.v. duo potmeter. Iedere wijziging in de stand van de tuningpotmeter op de controller wordt onmiddelijk gevolgd (real time) door de loop motor, die met de afstemcondensator is gekoppeld. In verband met de hoge belastbaarheid, koeling en HF isolatie bevindt de afstemcondensator/servomotor unit zich in een gesloten met olie gevulde kunststof cylinder. Door de lage viscositeit van de olie kan tijdens transport en na enige tijd in gebruik een geringe lekkage optreden.

De meegeleverde controller heeft een ingebouwde pulsgenerator waarmee de loop zonder zender en SWR/Power meter kan worden afgestemd. Daarom is deze loop ook zeer geschikt voor de kortegolfluisteraar. Een druk op de rode knop PUSH van de controller activeert de servomotor en de pulsgenerator. Tijdens ontvangst geen stroomverbruik.

Leverbare controller types zijn LAC-1 en LAC-2. LAC-1 is de standaard uitvoering. In tegenstelling tot de LAC-1 heeft de luxere LAC-2 maar één afstemknop, die is voorzien van een ingebouwde kleine vertraging, waarmee de potmeter voor het pulsvormige stuursignaal wordt ingesteld. Als extra hulpmiddel heeft de LAC-2 een overzichtelijke schaalaanduiding waarop de stand in graden van de afstemcondensator wordt aangegeven.

Naast de bescheiden afmetingen heeft de loop door zijn beperkte bandbreedte ook een filter functie voor zender en ontvanger. Bij vertikale opstelling heeft de antenne enige richtwerking.Tip! Sommige door storing geplaagde amateurs passen de loop met succes toe alleen voor ontvangst en zenden op de "hoofdantenne".

Alle INAC loop antennes zijn vervaardigd uit een gebogen koperen buis, die vervolgens standaard in de kleur wit is gecoat. Wilt u de kleur aan zijn omgeving aanpassen maak dan gebruik van PlastiDip vloeibare rubber uit ons leveringsprogramma. Eén spuitbus is voldoende voor volledige dekking. De hechting is statisch. Hierdoor kan de coating ook weer gemakkelijk worden verwijderd.

Is de standaard meegeleverde 5m stuurkabel voorzien van DIN connectors te kort, bestel dan in plaats daarvan de noodzakelijke lengte 3-ad. stuurkabel uit de aangehangen gerelateerde artikelen. Connectors zijn niet nodig. Bij de loop wordt de kabel via de vrije wartel in het montage kastje ingevoerd en op het 3-ad. aansluitblokje aangesloten. De andere zijde wordt d.m.v. het meegeleverde adapterkabeltje op de LAC-1 controller aangesloten.

Door de compacte afmetingen en de uitstekende verpakking kan de INAC loop met GLS Pakketdienst worden verstuurd.

Let op! Afstemmen op beste SWR uitsluitend met max. 5 Watt zendvermogen. Bij meer power blokkeert de servo als gevolg van RF interferentie.

Specificaties

Frequentiebereik : 5.600-21.900 MHz
Gain : 1,87 dBi, afhankelijk van band
Bandbreedte : 24 - 130 kHz
Max. vermogen : 100-160 W PEP
Afmetingen loop : 79 x 63 cm
Mastdiameter : ø 40 mm. Stub mast 32 cm lang wordt meegeleverd *)
Connector : SO 239
Controller : LAC-1 resp. LAC-2 wordt standaard meegeleverd
Voedingspanning : 13,8 V / 1,5 A
Stuurkabel : 3-ad. geconfectioneerde stuurkabel; 5 m lengte wordt meegeleverd **)
Max. windsnelheid : 120 km/h (mede afhankelijk van montagehoogte)
Gewicht : 5 kg (verzending met GLS pakketdienst mogelijk)

*) Universele bevestigingsbeugel verzinkt of RVS is als optie leverbaar
**) Geconfectioneerde adapterkabel om de stuurkabel te kunnen verlengen wordt meegeleverd

Zie ook: AH-1430 (14-28 MHz), AH-1430H (14-28 MHz), AH-376 (3,5-7 MHz) en AX-314 (3,4-14,9 MHz)

Maten en gewicht zijn inclusief verpakking
Maten  :  L89 x B18 x H89 cm
Gewicht  :  8,00 kg