MFJ 1786X

Magnetische Loop Antenne
10-30 MHz incl. controller

 
Omschrijving
Excl btw
Incl btw
Per
Aantal
 
MFJ 1786X
Art. 301152
Voorradig. Bezorging 1-2 werkdagen
Excl btw € 475,21
Incl btw € 575,00
Per 1 St.
Alle prijzen zijn excl. verzendkosten
De MFJ-1786 Super Hi-Q magnetische loop antenne voor 10 - 30 MHz is uitermate geschikt voor klein behuisden, caravan, camper etc. Bij horizontale montage is sprake van een rondstralende antenne en worden bovendien storingen afkomstig uit o.a. de onderliggende woningen, onderdrukt. Bij verticale opstelling heeft de loop richtwerking. In dat geval is minimale ontvangst c.q. afstraling loodrecht op de loop. De minima bevinden zich rechts en links van de loop op de denkbeeldige as door het centrum. De onderdrukking bedraagt ca. 10 dB of meer.

(De afbeelding van de balkonmontage toont een draaibare triangel, die door de gebruiker zelf is vervaardigd) De werking van de kleine compacte loopantenne is nagenoeg gelijkwaardig aan die van een halve golf dipool of vertical.

Een bijkomend voordeel van de magnetische loop is, dat deze geen LFI in de directe omgeving veroorzaakt. Het door een "gewone" zendantenne uitgezonden signaal produceert een elektromagnetisch veld, dat bestaat uit een elektrisch veld (E component) met loodrecht daarop een magnetisch veld (H component). Voor het veroorzaken van LFI zijn beide componenten noodzakelijk. Bij de magnetische loop wordt op korte afstand voornamelijk de magnetische component (H) gemeten. Omdat de elektrische component (E veld) nagenoeg ontbreekt zal geen LFI in de directe omgeving worden veroorzaakt.

De loop wordt afgestemd met behulp van de meegeleverde remote controller. Na inschakelen van de zender met een carrier en de fast tuning op de control unit stopt de motor van de loop automatisch wanneer de SWR 1,5 of lager is bereikt. Het zendsignaal en de motorspanning gaan beide via de coaxkabel. Er is dus geen aparte stuurkabel nodig.

Specificaties

Diameter loop : ca. 90 cm
Frequentiebereik : 10-30 MHz; doorlopend
Bandbreedte : 11 - 170 kHz
Max. zendvermogen : 150 W PEP
Montage : Geschikt voor verticale of horizontale opstelling
Bevestigingsmateriaal : Inclusief
Remote controller : Inclusief, met ingebouwde SWR/power meter
Netadapter : Inclusief

Let op ! Om beschadiging van de electronica in de control unit te voorkomen, moet u voor de besturing van de loop antenne steeds de meegeleverde netadapter gebruiken. Bij omschakelen van de L/R draairichting van de loop motor wordt de polariteit van de voedingsspanning van de motor, die eveneens op de coax naar de loop antenne wordt gezet, omgedraaid. In het geval dat de loop antenne op dezelfde voeding als de transceiver of een andere geaarde voeding is aangesloten ontstaat een kortsluiting in de control unit en wordt de electronica van de besturing beschadigd.

Ook kunt u 8 st. AA batterijen plaatsen in de twee batterijhouders van de control unit. Deze bevinden zich op de bodemplaat in de control unit. Wordt de voedingspanning door batterijen geleverd, dan is bovenstaande waarschuwing niet van toepassing.

Ongeacht of de controller met de bijgeleverde netadapter of met batterijen gevoed wordt, een kortstondige kortsluiting van de ANTENNE aansluiting - al dan niet via coaxkabel - zal ook de electronica van de controller beschadigen.

Schade hierdoor ontstaan valt niet onder garantie.

Opmerking: In verband met volumeverpakking kan deze antenne niet met GLS Pakketdienst verzonden worden. Gunstigste alternatief is FedEx Economy. Verzendkosten afhankelijk van bestemming. Op aanvraag.

Maten en gewicht zijn inclusief verpakking
Maten  :  L96 x B17 x H94 cm
Gewicht  :  9,60 kg