Moonraker AMPRO-20

HF mobiele whip 14 MHz band

 
Omschrijving
Excl btw
Incl btw
Per
Aantal
 
Moonraker AMPRO-20
Art. 30115420
Voorradig. Bezorging 1-2 werkdagen
Excl btw € 24,79
Incl btw € 30,00
Per 1 St.
Alle prijzen zijn excl. verzendkosten
VOOR EU PARTICULIEREN
De BTW wordt automatisch herberekend voor het land waarvan de vlag rechts bovenin is gekozen.

BEDRIJVEN MET EU BTW-ID-NUMMER
Gelieve te registreren met het EU BTW-ID-Nr., voordat u de eerste keer online bestelt. Na handmatige controle wijzigen wij de BTW in 0%. Daarna eerst inloggen.
De Moonraker AMPRO-20 monoband HamTenna Whip voor 20 meter HF mobiel. Compact, lichtgewicht en eenvoudig in het gebruik. Het principe berust op de zeer effectieve "center-loaded" mobiel antenne.

De HamTenna Whip heeft een glasfiber kern van 1,2 meter lengte en een diameter van ca. 1 cm met een opgewikkelde draad. De antenne wordt aan de top afgestemd door middel van een stalen spriet. Bij de "center-loaded" antenne bevindt de zelfinductie zich ongeveer in het midden van de straler.

De combinatie van 2 stuks Moonraker AMPRO-20 en een MFJ 347 mini-dipool bevestiging kan ook gebruikt worden als een in het midden gevoede verkorte 1/2 golf dipool, die horizontaal of vertikaal, tijdelijk of permanent, kan worden opgesteld. O.a. zeer geschikt als balkon antenne. Als roterende dipool kunnen zelfs storingen worden weggedraaid (uitnullen).

Specificaties

Band : 20 m.
Glasfiber buis : lengte 1,2 m. | diameter ca. 1 cm
Stalen whip : lengte ca. 0,94 m
Totale lengte : ca. 2,14 m.
Aansluiting : 3/8" male
Max. vermogen : 250 W PEP

Let op!
Bij dit center loaded concept wordt de zelfinductie gevormd door aan het bovenste deel van de glasfiber kern een aantal windingen dicht tegen elkaar te leggen. De antenne wordt afgestemd door de RVS spriet aan de bovenzijde in/uit te schuiven. Knip indien nodig een deel van de onderkant van de spriet af om ervoor te zorgen dat deze niet tot in de spoel reikt. Steekt de spriet tot in de spoel, dan neemt hierdoor de zelfinductie toe en wordt de resonantie frequentie lager in plaats van de verwachte hogere frequentie.

Maten en gewicht zijn inclusief verpakking
Maten  :  L136 x B7 x H2 cm
Gewicht  :  2,50 kg