SIGMA LW20

HF End Fed langdraad antenne

 
Omschrijving
Excl btw
Incl btw
Per
Aantal
 
SIGMA LW20
Art. 302273
Voorradig. Bezorging 1-2 werkdagen
Excl btw € 67,77
Incl btw € 82,00
Per 1 St.
Alle prijzen zijn excl. verzendkosten
VOOR EU PARTICULIEREN
De BTW wordt automatisch herberekend voor het land waarvan de vlag rechts bovenin is gekozen.

BEDRIJVEN MET EU BTW-ID-NUMMER
Gelieve te registreren met het EU BTW-ID-Nr., voordat u de eerste keer online bestelt. Na handmatige controle wijzigen wij de BTW in 0%. Daarna eerst inloggen.
De SIGMA LW20 is een eindgevoede langdraad antenne. De voeding geschiedt door middel van een breedband matching network dat een 9:1 UNUN transformator bevat en voorzien is van een SO 239 aansluiting. Vanwege de sterk variërende impedantie aan het voedingspunt is een externe handmatige of autotuner met een groot aanpasbereik vereist. Een ingebouwde ATU heeft een beperkt aanpasbereik (~ SWR 1:2) en zal niet altijd in staat zijn om voor deze antenne een goede aanpassing tot stand te brengen.

De ideale plug en play antenne voor op de camping of tijdens de vakantie en voor de kleine tuin. De UNUN is o.a. voorzien van een aansluiting voor aarding, waardoor een aanzienlijke reductie van het ruisniveau op de lagere frequenties bereikt wordt. Ook zeer geschikt als sloper antenne.

De eindgevoede draadantenne is aan de ene zijde voorzien van het matching network en heeft aan de andere zijde een UV-bestendige isolator. De antenne wordt gevoed met 50 Ohm coax met een willekeurige lengte (niet inbegrepen).

Voor een optimaal resultaat wordt deze eindgevoede SIGMA LW20 antenne bij voorkeur gestrekt horizontaal of sloping opgehangen. Gebruik een UV bestendig nylon koord of Parafil uit ons leveringsprogramma voor de afspanning aan het oog aan de bovenzijde van de UNUN.

De antenne wordt compleet geassembleerd geleverd.

Specificaties

Type : End Fed draadantenne
Frequentiebereik : 3,5-52 MHz (tuner met groot aanpasbereik vereist)
Materiaal : Lichtgewicht, flexibel, sterk gegalvaniseerd staal, 19 aders x 7. Kan niet knikken. Buitenmantel transparant gecoat.
Lengte : 20,28 m.
Diameter draad : ca. 2 mm
Matching Netwerk : L11 x B5,8 x H4 cm
Aansluiting : SO 239 (PL female)
Max. vermogen : 500 W SSB
Gewicht : 520 gram

WAARSCHUWING VAN SIGMA !

Bij gebruik van FT8 / FT4 / WSPR digitale modi met maximaal uitgangsvermogen, treedt overmatige belasting van de antenne en andere apparatuur op als gevolg van continue draaggolfuitzending. Verlaag dan het uitgangsvermogen voor alle SIGMA-antennes tot max. 1/5 van de gespecificeerde SSB (PEP) max. power.


Maten en gewicht zijn inclusief verpakking
Maten  :  L21 x B20 x H6 cm
Gewicht  :  0,60 kg