MFJ 925

HF autotuner 6-1600 Ohm
max. 200 W SSB

 
Omschrijving
Excl btw
Incl btw
Per
Aantal
 
MFJ 925
Art. 3043302
Niet voorradig. Levertijd minimaal 3-4 weken.
Excl btw € 172,73
Incl btw € 209,00
Per 1 St.
Tijdelijk uitverkocht
Alle prijzen zijn excl. verzendkosten

De MFJ-925 200 W PEP, 1,8-30 MHz behoort tot de groep Intelligente Automatische HF Tuners.

Deze tuner behoort tot de nieuwe generatie MFJ intelligente antennetuners en past automatisch iedere asymmetrisch en symmetrisch (met optionle externe balun) gevoede antenne super snel aan. Tijdens het zenden worden continu de zendfrequentie en de impedantie van de antenne gemeten en wordt zonodig de aanpassing gecorrigeerd. Bij de impedantiemeting wordt gebruik gemaakt van de bekende MFJ analyzer techniek. Hierdoor kan deze nieuwe intelligente tuner zonder extra benodigde interface kabel op elke 100 W HF transceiver, ongeacht merk/type, worden aangesloten.

Zodra de tuner met HF wordt aangestuurd start onmiddellijk de tuning cycle en zoekt de MFJ-925 automatisch de juiste aanpassing. Vervolgens wordt de gevonden instelling van het efficiënte L-netwerk automatisch opgeslagen in de geheugenbank, die beschikt over 20.000 geheugenplaatsen. Tijdens het zenden onthoudt de intelligente tuner de frequentie en de bijbehorende instelling. Wanneer u de volgende keer op dezelfde frequentie en met dezelfde antenne uitzendt, wordt de tunerinstelling razendsnel uit het geheugen opgehaald en bent u binnen milliseconden QRV.

De tuner stemt reeds af bij een aangeboden vermogen van ca. 2 W en is dus ook geschikt voor QRP. Beveiligd tegen afstemmen met te groot vermogen. In verband met compacte behuizing is dit type zeer geschikt voor gebruik in combinatie met o.a. IC-706*, IC-7000, FT-857D.

Wat is de functie van de optioneel verkrijgbare interface kabels?

De interface kabel verbindt de interface-aansluiting op de tuner met de CAT-aansluiting op de transceiver. Door het indrukken van de tune-knop op de tuner wordt een programma in de autotuner gestart waarmee de transceiver in de AM-mode wordt geschakeld, het vermogen gereduceerd en de PTT van de zender wordt ingeschakeld. Hierna zoekt de tuner automatisch de juiste aanpassing. (zonder interface kabel moet de zender een draaggolf geven om de auto-tune mode te starten). Nadat aanpassing is bereikt schakelt het tuner interface de transceiver in de oorspronkelijke mode terug en wordt de gevonden instelling automatisch opgeslagen in de geheugenbank, die beschikt over 20.000 geheugenplaatsen.

Met behulp van de MFJ-993RC of MFJ 4116 DC interface kan de intelligente antennetuner op afstand worden bestuurd. De tuner kan bijv. op zolder worden geplaatst of daar waar de voedingslijn c.q. antenne wordt ingevoerd.

Let op! Bij gebruik van de long-wire antenne aansluiting op de tuner, dient de behuizing van de tuner van een goede aarde te worden voorzien.

Specificaties

Frequentiebereik : 1,8 - 30 MHz doorlopend
Power : 200 Watt SSB/CW
Aanpasbereik : 6-1600 Ohm
Target SWR : Instelbaar 1:1 tot 1:2
Antennes : Long wire en 1 coax gevoede; met een optionele 1:4 balun (bijv. MFJ 911) ook balanced line
LCD display : Geen
Kruismeter : Geen
Bargraph : Geen
Radio interface : Ondersteunt radio tuner interfaces zoals IC-706 serie, Yaesu FT-897 etc. Interfacekabel optie.
Spanning : 12-15 VDC/1 Amp.
Afmetingen : B 165 x H 54 x D 210 mm

Maten en gewicht zijn inclusief verpakking
Maten  :  L39 x B34 x H14 cm
Gewicht  :  2,50 kg