MFJ 927

HF remote autotuner voor
coax gevoede en langdraad antennes

 
Omschrijving
Excl btw
Incl btw
Per
Aantal
 
MFJ 927
Art. 3043304
Voorradig. Bezorging 1-2 werkdagen.
Excl btw € 243,80
Incl btw € 315,00   € 295,00
Per 1 St.
Alle prijzen zijn excl. verzendkosten

De MFJ-927 200 W PEP, 1,8-30 MHz behoort tot groep Intelligente Automatische HF Tuners.

Deze tuner behoort tot de nieuwe generatie MFJ intelligente antennetuners en past automatisch iedere asymmetrisch gevoede antenne super snel aan. Tijdens het zenden worden continu de zendfrequentie en impedantie van de antenne gemeten en wordt zonodig wordt de aanpassing gecorrigeerd. Bij de impedantiemeting wordt gebruik gemaakt van de bekende MFJ analyzer techniek. Hierdoor kan deze nieuwe intelligente tuner zonder extra interface kabel op elke 100 W HF transceiver, ongeacht merk/type, worden aangesloten.

De MFJ-927, die geschikt is voor buitenmontage, is speciaal ontwikkeld voor de aanpassing van eindgevoede asymmetrische antennes. De tuner kan bijvoorbeeld bij de basis van een vertical of aan het begin van een longwire worden opgesteld. De tuner kan ook op zolder worden geplaatst of daar waar de voedingslijn c.q. antenne wordt ingevoerd. Voeding van de tuner geschiedt via de coaxiale kabel. Aan de zender wordt de voedingsspanning met behulp van een meegeleverde Bias-Tee inkoppelfilter op de kern van de coaxiale kabel gebracht. Met een schakelaar op de Bias-Tee kan de spanning naar de tuner worden uitgeschakeld.

Zodra de op afstand geplaatste tuner met HF wordt aangestuurd start onmiddellijk de tuning cycle en zoekt de MFJ-927 automatisch de juiste aanpassing. Vervolgens wordt de gevonden instelling van het efficiënte L-netwerk automatisch opgeslagen in de geheugenbank, die beschikt over 20.000 geheugenplaatsen. Tijdens het zenden onthoudt de intelligente tuner de frequentie en de bijbehorende instelling. Wanneer u de volgende keer op dezelfde frequentie en met dezelfde antenne uitzendt, wordt de tunerinstelling razendsnel uit het geheugen opgehaald en bent u binnen milliseconden QRV.

De tuner stemt reeds af bij een aangeboden vermogen van ca. 2 W en is dus ook geschikt voor QRP. Beveiligd tegen afstemmen met te groot vermogen.

Let op! Bij gebruik van de long-wire antenne aansluiting op de tuner, dient de behuizing van de tuner van een goede aarde te worden voorzien.

Specificaties

Frequentiebereik : 1,8-30 MHz doorlopend
Power : 200 Watt SSB/CW
Aanpasbereik : 6-1600 Ohm
Target SWR : Intern instelbaar van 1:1 tot 1:2
Antennes : Long wire en 1 coax gevoede
LCD display : Geen
Kruismeter : Geen | SWR meting extern
Bargraph : Geen
Radio interface : Standaard autotune mode ingeschakeld
Spanning : 12-15 VDC/1 Amp. via coaxkabel d.m.v. meegeleverd MFJ 4117 DC inkoppelfilter
Afmetingen : B 190 x H 140 x D 229 mm

Geschikt voor buitenmontage.

Maten en gewicht zijn inclusief verpakking
Maten  :  L39 x B34 x H14 cm
Gewicht  :  2,50 kg