MFJ 929

HF Autotuner 6-1600 Ohm
max. 200 W SSB

 
Omschrijving
Excl btw
Incl btw
Per
Aantal
 
MFJ 929
Art. 3043301
Voorradig. Bezorging 1-2 werkdagen
Excl btw € 256,20
Incl btw € 310,00
Per 1 St.
betaal in 3 keer, 0% rente
Alle prijzen zijn excl. verzendkosten
De MFJ-929, 200 W PEP, 1,8-30 MHz behoort tot de groep Intelligente Automatische HF Tuners.

Deze tuner behoort tot de nieuwe generatie MFJ intelligente antennetuners en past automatisch iedere asymmetrisch en symmetrisch (met optionele externe balun) gevoede antenne super snel aan. Tijdens het zenden worden continu zendfrequentie en impedantie van de antenne gemeten en wordt zonodig de aanpassing gecorrigeerd. Bij de impedantiemeting wordt gebruik gemaakt van de bekende MFJ analyzer techniek. Hierdoor kan deze nieuwe intelligente tuner zonder extra benodigde interface kabel op elke 100 W HF transceiver, ongeacht merk/type, worden aangesloten.

Zodra de tuner met HF wordt aangestuurd start onmiddellijk de tuning cycle en zoekt de MFJ-929 automatisch de juiste aanpassing. Vervolgens wordt de gevonden instelling van het efficiënte L-netwerk automatisch opgeslagen in de geheugenbank, die beschikt over 20.000 geheugenplaatsen. Tijdens het zenden onthoudt de intelligente tuner de frequentie en de bijbehorende instelling. Wanneer u de volgende keer op dezelfde frequentie en met dezelfde antenne uitzendt, wordt de tunerinstelling razendsnel uit het geheugen opgehaald en bent u binnen milliseconden QRV.

De tuner stemt reeds af bij een aangeboden vermogen van ca. 2 W en is dus ook geschikt voor QRP. In verband met compacte behuizing is dit type zeer geschikt voor gebruik in combinatie met o.a. IC-706*, IC-7000, FT-857D en FT-897D. Beveiligd tegen kortstondig afstemmen met te hoog vermogen. Display geeft dan aan "Decrease power" en de tuner seint in morse QRP. Neem dan actie en ga niet door!

Met Mode toets kunnen de diverse aanwijzingen in het display en instellingen worden gewijzigd.

Wat is de functie van de optioneel verkrijgbare interface kabels?

De MFJ-929, intelligente autotuner, heeft een programmeerbaar radio interface ingebouwd. Via het menu van de MFJ-929 kan het interface voor het CAT protocol van de meest gangbare merken/types worden geprogrammeerd. Let op! Kies steeds de juiste interface kabel. Zie de gerelateerde producten.

De interface kabel verbindt de interface-aansluiting op de tuner met de CAT-aansluiting op de transceiver. Door het indrukken van de tune-knop op de tuner wordt een programma in de autotuner gestart waarmee de transceiver in de AM-mode wordt geschakeld, het zendvermogen gereduceerd en de PTT van de zender wordt ingeschakeld. Hierna zoekt de tuner automatisch de juiste aanpassing. (zonder interface kabel moet u de zender handmatig een draaggolf laten geven om de auto-tune mode te starten). Nadat aanpassing is bereikt schakelt het tuner interface de transceiver in de oorspronkelijke mode terug en wordt de gevonden instelling automatisch opgeslagen in de geheugenbank, die beschikt over 20.000 geheugenplaatsen.

Met behulp van de MFJ-993RC kan de intelligente antennetuner op enige afstand worden bestuurd. Met de MFJ-4116 DC inkoppelfilter kan de tuner via de coax worden gevoed en kan bijv. op zolder worden geplaatst of daar waar de voedingslijn c.q. antenne wordt ingevoerd. Staat de tuner in de autotune mode, dan start de tuning cycle automatisch na aansturing met een draaggolf.

Let op! Bij gebruik van de long-wire antenne aansluiting op de tuner, dient de behuizing van de tuner van een goede aarde te worden voorzien.

Specificaties MFJ-929

Frequentiebereik : 1,8 - 30 MHz doorlopend
Power : 200 Watt SSB/CW
Aanpasbereik : 6-1600 Ohm
Target SWR : Instelbaar 1:1 tot 1:2
Antennes : Long wire en 2 coax gevoede; met een optionele 1:4 balun (bijv. MFJ 911) ook balanced line
LCD display : FWD-, REF power en SWR, zendfrequentie, antenne en L/C instelling (real time!)
Kruismeter : Geen
Bargraph : Extra overzichtelijke SWR aanduiding
Radio interface : Ondersteunt radio tuner interfaces van Alinco, ICOM, Kenwood en Yaesu. Interfacekabel optie.
Spanning : 12-15 VDC/1 Amp.
Afmetingen : B 165 x H 70 x D 190 mm


Maten en gewicht zijn inclusief verpakking
Gewicht  :  1,70 kg