MFJ 993B

HF autotuner 6-1600 Ohm, max. 300 W SSB
De meest universele automatische antennetuner!

 
Omschrijving
Excl btw
Incl btw
Per
Aantal
 
MFJ 993B
Art. 304331
Voorradig. Bezorging 1-2 werkdagen.
Excl btw € 285,12
Incl btw € 345,00
Per 1 St.
Alle prijzen zijn excl. verzendkosten

De MFJ 993B Intelligente Automatische HF Tuner heeft een frequentiebereik van 1,8 - 30 MHz en is geschikt voor alle type antennes.

Deze tuner behoort tot de nieuwe generatie antennetuners en past automatisch iedere asymmetrisch en symmetrisch gevoede antenne super snel aan. Tijdens het zenden worden continu frequentie en impedantie van de antenne gemeten en zonodig wordt de aanpassing gecorrigeerd. Bij de impedantiemeting wordt gebruik gemaakt van de bekende MFJ analyzer techniek en frequentieteller. Hierdoor kan deze nieuwe intelligente tuner zonder extra benodigde interface kabel op elke 150 W HF transceiver, ongeacht merk/type, worden aangesloten.

Wat is de functie van de optioneel verkrijgbare interface kabels?

De interface kabel verbindt de interface-aansluiting op de tuner met de CAT-aansluiting op de transceiver. Door het indrukken van de tune-knop op de tuner wordt een programma in de autotuner gestart waarmee de transceiver in de AM-mode wordt geschakeld, het vermogen gereduceerd en de PTT van de zender wordt ingeschakeld. Hierna zoekt de tuner automatisch de juiste aanpassing. (zonder interface kabel moet de zender een draaggolf geven om de auto-tune mode te starten). Nadat aanpassing is bereikt schakelt het tuner interface de transceiver in de oorspronkelijke mode terug.

Vervolgens wordt de setting van het efficiënte L-netwerk automatisch opgeslagen in de geheugenbank met 20.000 geheugenplaatsen. Tijdens het zenden onthouden de intelligente tuners de frequentie en tuner instellingen. Wanneer u de volgende keer op nagenoeg dezelfde frequentie en met dezelfde antenne uitzendt, worden de tuner instellingen razend snel uit het geheugen opgehaald en bent u binnen milliseconden QRV.

De tuners stemmen reeds af bij een minimaal vermogen van ca. 2 W, dus ook geschikt voor QRP. Beveiligd tegen kortstondig afstemmen met te hoog vermogen. Display geeft dan aan "Decrease power" en de tuner seint in morse QRP. Neem dan actie en ga niet door!

Met behulp van de MFJ-993RC kan de intelligente antennetuner op enige afstand worden bestuurd. Met de MFJ-4116 DC inkoppelfilter kan de tuner via de coax worden gevoed en kan bijv. op zolder worden geplaatst of daar waar de voedingslijn c.q. antenne wordt ingevoerd. Staat de tuner in de autotune mode, dan start de tuning cycle automatisch na aansturing met een draaggolf.

Let op! Bij gebruik van de long-wire antenne aansluiting op de tuner, dient de behuizing van de tuner van een goede aarde te worden voorzien.

Specificaties

Frequentiebereik : 1,8 - 30 MHz doorlopend
Power : 300/150 Watt SSB/CW
Aanpasbereik : 6-1600 (300W)/6-3200 Ohm (150W)
Target SWR : Instelbaar 1:1 tot 1:2
Antennes : Long wire, balanced line en 2 coax gevoede (SO 239)
LCD display : SWR, FWD en REF power, frequentie, antenne en L/C instelling, sprekende SWR-meter (morse)
Kruismeter : Analoge aanwijzing SWR, FWD en REF power *)
Bargraph : Extra overzichtelijke SWR aanduiding
Radio interface : Ondersteunt radio tuner interfaces zoals IC-706 serie etc. Interfacekabel optie.
Spanning : 12-15 VDC/1 Amp.
Afmetingen : B 254 x H 70 x D 229 mm

*) De ingebouwde kruismeter geeft het voorwaartse en het gereflecteerde vermogen aan. Tegelijkertijd wordt op de kruising van de beide wijzers en de daarachter liggende roodgekleurde bogen de SWR afgelezen. Alles in één oogopslag.

Maten en gewicht zijn inclusief verpakking
Maten  :  L39 x B34 x H14 cm
Gewicht  :  2,50 kg