MFJ 993BRT

HF autotuner 6-1600 Ohm
max. 300 W SSB

 
Omschrijving
Excl btw
Incl btw
Per
Aantal
 
MFJ 993BRT
Art. 3043314
Voorradig. Bezorging 1-2 werkdagen
Excl btw € 324,79
Incl btw € 393,00
Per 1 St.
betaal in 3 keer, 0% rente
Alle prijzen zijn excl. verzendkosten
De MFJ-993BRT intelligente Remote Automatische HF Antenne Tuner voor medium vermogen. Belastbaar tot 300 Watt SSB.

Deze tuner, die gemonteerd is in een spatwaterdichte kunststof behuizing, behoort tot de nieuwe generatie antennetuners, die op afstand automatisch iedere eindgevoede draadantenne super snel aanpast. De tuner is ook zeer geschikt om aan de basis (bij het voedingspunt) van een 1/4 golf vertical of in het voedingspunt van een dipool antenne, te worden geplaatst. Symmetrische voedingslijnen/antennes kunnen met behulp van de MFJ-912 1,5 KW 4:1 balun, aangesloten op de uitgang van de tuner, worden aangepast.

De 12 Volt gelijkspanning voor de voeding van remote automatische antenne tuner wordt tezamen met het HF signaal via de coaxiale kabel aan de tuner toegevoerd. Het hiervoor benodigde DC inkoppelfilter MFJ-4117 wordt meegeleverd.

Met de exclusieve MFJ InstantRecall , MFJ IntelliTune en MFJ AdaptiveSearch algoritmen en een geheugenbank met 20.000 geheugenplaatsen vindt de tuner super snel de optimale aanpassing voor uw antenne.

De tuner heeft een zeer efficient schakelend L-filter met een zeer groot aanpasbereik van 12- 1600 Ohm (SWR 32:1) en beschikt over een geheugenbank met 20.000 geheugenplaatsen, waarin de diverse gevonden settings automatisch worden opgeslagen. Het flexibele L-filter heeft de keuze uit 256 verschillende C- en 256 L-waardes, waardoor 81. 920 L/C combinaties kunnen worden gemaakt. De nominale tuning bereiken zijn 0 tot 24 mH en 0 tot 3900 pF. In minder dan 20 sec. is de optimale nieuwe aanpassing bereikt.

Evenals alle MFJ IntelliTunersTM, leert en onthoudt de MFJ-993RT. Tijdens het zenden onthoudt de tuner de frequentie en de tuner-instellingen voor de beste SWR en slaat deze automatisch op in zijn geheugen. De volgende keer dat u actief bent op, of dichtbij, die frequentie wordt de bijbehorende tuner instelling door MFJ's InstantRecall onmiddellijk uit het geheugen opgeroepen en is de antenne in milleseconden aangepast. Staat de instelling nog niet in het geheugen, dan wordt onmiddellijk de MFJ's IntelliTune, gebaseerd op de MFJ Analyzer technologie, geactiveerd. Treft daarna de AdaptiveSearch algoritme de antenne impedantie niet binnen het gewenste meetbereik aan, dan wordt een geheel nieuwe zoekactie gestart. U hoort dan de diverse relais schakelen om de juiste L/C combinatie te vinden.

Het minimale zendvermogen om de tuning cycle te starten bedraagt ongeveer 5 Watt. Wanneer gedurende enige tijd niet wordt gezonden schakelt de tuner automatisch in de "slaap" modus en wordt bovendien de klok van de CPU uitgeschakeld om eventuele storing bij de ontvangst van zwakke signalen te voorkomen.

Stem steeds af met gereduceerd vermogen (ca. 10 Watt AM/FM/CW) om beschadiging van de relais te voorkomen. Daarna kan de tuner met het max. gespecificeerde zendvermogen van 300 Watt SSB worden belast.

Let op! Bij gebruik van de long-wire antenne aansluiting op de tuner, dient de behuizing van de tuner van een goede HF aarde te worden voorzien.

Evenals bij de MFJ-993B desktop autotuner heeft ook de MFJ-993BRT een bedienpaneel met display. Deze bediening is intern aangebracht en is bereikbaar na afnemen van de kap van de spatwaterdichte behuizing. Hiermee kunnen de diverse instellingen worden gewijzigd en kan een zelftest of eventueel een reset worden uitgevoerd.

Specificaties

Frequentiebereik : 1,8-30 MHz doorlopend
Power : 300 Watt SSB/CW
Aanpasbereik : 6-1600 Ohm (SWR 32:1)
Target SWR : Instelbaar 1:1 tot 1:2 (via intern bedienpaneel)
Antenne : Long wire of coax gevoed; met optionele MFJ-912 1:4 balun ook balanced line
Bypass : ja, indien tuner spanningloos is geschakeld
Spanning : 10-15 VDC/1,3 Amp. (MFJ-4117 DC inkoppelfilter wordt meegeleverd)
Afmetingen : B 235 x H 77 x D 362 mm
Gewicht : ca. 4,3 kgMaten en gewicht zijn inclusief verpakking
Gewicht  :  2,50 kg