MFJ 962E

Tuner 1,8-30 MHz
Max. input 1,5 kW

 
Omschrijving
Excl btw
Incl btw
Per
Aantal
 
MFJ 962E
Art. 304312
Voorradig. Bezorging 1-2 werkdagen
Excl btw € 409,09
Incl btw € 495,00
Per 1 St.
Alle prijzen zijn excl. verzendkosten
VOOR EU PARTICULIEREN
De BTW wordt automatisch herberekend voor het land waarvan de vlag rechts bovenin is gekozen.

BEDRIJVEN MET EU BTW-ID-NUMMER
Gelieve te registreren met het EU BTW-ID-Nr., voordat u de eerste keer online bestelt. Na handmatige controle wijzigen wij de BTW in 0%. Daarna eerst inloggen.
De MFJ-962E, opvolger van de MFJ-962D, is een antenne tuner met AirCore rolspoel met parasiet killer en true peak power meter. Deze tuner is geschikt voor alle type antennes.

De compacte MFJ-962E kan een ingangsvermogen van een SSB-lineair van 1500 watt PEP (= uitgangsvermogen van een SSB-amplifier van 800 watt PEP) aan. Het is de perfecte keuze voor de best verkochte 800 Watt AL-811H of 600 Watt AL-811 lineairs van Ameritron!

Alle MFJ rolspoel tuners zijn thans voorzien van een speciale AirCore™ met parasiet killer. De spoel is statisch. De messing roller loopt aan de binnenzijde over een messing as. Een speciale veerconstructie, eveneens uit messing, zorgt voortdurend voor een goed galvanisch contact tussen roller en spoel. Halverwege de spoel bevindt zich de zogenaamde parasiet killer. Deze wordt bij het passeren van de roller automatisch in- of uitgeschakeld. Bij ingeschakelde parasiet killer wordt de onderste helft van de spoel d.m.v. een dikke as geaard en is de nul-inductiviteit van het resterende spoelgedeelte geringer. Hierdoor wordt een beter rendement op de hogere frequenties verkregen. (De AirCore™ is ook als spare part verkrijgbaar).

Bij de nieuwe "E- uitvoering" is de keramische antenneschakelaar vervangen door relais en de SWR kruismeter is nu als True Peak Power meter uitgevoerd.

Specificaties

Frequentiebereik : 1,8 - 30 MHz
Antennes : geschikt voor 2 coax gevoede en 1 x open lijn gevoede antenne
Bypass : Ja, alle antennes kunnen rechtstreeks en via de tuner worden geschakeld
Dummy load : Nee, SO 239 aansluiting voor externe dummy load
Balun : Ja, met interne stroombalun 1:4
Meter *) : SWR/power kruismeter met 3000/600 en 300/60 Watt bereiken, met verlichting
Power : max. 1500 W PEP | 750 W CW
Afmetingen : B 280 x D 295 (excl. aansluitingen) x H 113 mm

Stem een tuner altijd eerst af met gereduceerd vermogen en draai daarna het vermogen op tot het max. gespecificeerde vermogen.

*) De ingebouwde kruismeter geeft het voorwaartse en het gereflecteerde vermogen aan. Tegelijkertijd wordt op de kruising van de beide wijzers en de daarachter liggende roodgekleurde bogen de SWR afgelezen. Alles in één oogopslag. Verlichting met 12 VDC. Nu met True Peak Power meting.

Maten en gewicht zijn inclusief verpakking
Gewicht  :  5,45 kg