MFJ 976

Tuner Balanced Line 6-160 m.

 
Omschrijving
Excl btw
Incl btw
Per
Aantal
 
MFJ 976
Art. 3043341
Voorradig. Bezorging 1-2 werkdagen
Excl btw € 533,06
Incl btw € 645,00
Per 1 St.
betaal in 3 keer, 0% rente
Alle prijzen zijn excl. verzendkosten
De MFJ-976 Balanced Line/Symmetrische Antennetuner voor groot vermogen!

Opvolger van de bekende Johnson matchbox. Volledig symmetrische antennetuner met een groot frequentie- en afstembereik. Dubbel-T filter met AirCore en 2 x 2 stuks 500 pF afstemcondensatoren. De 1:1 ingangsstroombalun en de volledig vrij opgestelde AirCore en afstemcondensatoren zorgen voor een uitstekende symmetrie. Gescheiden spoelen voor 1,8 MHz, HF en 50 MHz.

Alle MFJ rolspoel tuners zijn thans voorzien van een speciale AirCore™ met parasiet killer. De spoel is statisch. De messing roller loopt aan de binnenzijde over een messing as. Een speciale veerconstructie, eveneens uit messing, zorgt voortdurend voor een goed galvanisch contact tussen roller en spoel. Halverwege de spoel bevindt zich de parasiet killer. Deze wordt bij het passeren van de roller automatisch in- of uitgeschakeld. Bij ingeschakelde parasiet killer wordt de onderste helft van de spoel d.m.v. een dikke as geaard en is de nul-inductiviteit van het resterende spoelgedeelte geringer. Hierdoor wordt een beter rendement op de hogere frequenties verkregen. (De AirCore™ is niet los verkrijgbaar).

Specificaties

Frequentiebereik : 1,8 - 30 MHz (doorgaand)
Afstembereik : 12 - 2000 Ohm
Antennes : Geschikt voor open lijn en 1x coaxgevoede antenne
Bypass : Ja, alle antennes kunnen rechtstreeks en via de tuner worden geschakeld
Dummyload : Nee
Balun : 1:1 stroombalun geplaatst voor het dubbel-T filter
Meter *) : Actieve SWR/power kruismeter met piekmeting, schaal 3000/300 W, met verlichting
Power : max. 1,5 kW PEP | 750 W CW
Afmetingen : B 305 x D 400 x H 152 mm

Deze tuner is uitermate geschikt voor aanpassen van doublet, horizontale en verticale loop, quad, zeppelin, lazy H, W8JK etc.

*) De ingebouwde kruismeter geeft het voorwaartse en het gereflecteerde vermogen aan. Tegelijkertijd wordt op de kruising van de beide wijzers en de daarachter liggende roodgekleurde bogen de SWR afgelezen. Alles in één oogopslag.

Maten en gewicht zijn inclusief verpakking
Gewicht  :  6,60 kg