MFJ 989D

Tuner 1,8-30 MHz
Max. input 3 kW | Rolspoel

 
Omschrijving
Excl btw
Incl btw
Per
Aantal
 
MFJ 989D
Art. 304307
Niet voorradig. Levertijd minimaal 3-4 weken
Excl btw € 433,88
Incl btw € 525,00
Per 1 St.
Tijdelijk uitverkocht
betaal in 3 keer, 0% rente
Alle prijzen zijn excl. verzendkosten
De MFJ-989D antenne tuner met AirCore rolspoel en 2 paar (2 x 2) 500 pF wide space variabele condensatoren is geschikt voor groot vermogen en past nagenoeg alle type antennes aan.

Alle MFJ rolspoel tuners zijn thans voorzien van een speciale "AirCore" met parasiet killer. De spoel is statisch opgesteld. De messing roller loopt aan de binnenzijde over een messing as. Een speciale veerconstructie, eveneens uit messing, zorgt voortdurend voor een goed galvanisch contact tussen roller en spoel. Halverwege de spoel bevindt zich de zogenaamde parasiet killer. Deze wordt bij het passeren van de roller automatisch in- of uitgeschakeld. Bij ingeschakelde parasiet killer wordt de onderste helft van de spoel d.m.v. een dikke as geaard en is de nul-inductiviteit van het resterende spoelgedeelte geringer. Hierdoor wordt een beter rendement op de hogere frequenties verkregen. (De AirCore™ is niet los verkrijgbaar).

Let op! Bij gebruik van de long-wire antenne aansluiting op de tuner, dient de behuizing van de tuner van een goede aarde te worden voorzien.

Specificaties

Frequentiebereik : 1,8 - 30 MHz
Antennes : Geschikt voor open lijn, langdraad en 2x coaxgevoede antenne
Bypass : Ja, alle antennes kunnen rechtstreeks en via de tuner worden geschakeld
Dummyload : Ja intern
Balun : Ja met interne 1:4 stroombalun
Meter *) : SWR/power kruismeter met actieve piekmeting, schaal 3000/600 en 300/60 W, met verlichting
Power : max. 1500 W continu
Afmetingen : B 320 x D 280 x H 160 mm

De AirCore rolspoel is niet los leverbaar.

*) De ingebouwde kruismeter geeft het voorwaartse en het gereflecteerde vermogen aan. Tegelijkertijd wordt op de kruising van de beide wijzers en de daarachter liggende roodgekleurde bogen de SWR afgelezen. Alles in één oogopslag. Verlichting en actieve PEP meting met 12 VDC.

Maten en gewicht zijn inclusief verpakking
Gewicht  :  5,80 kg