HEIL BM-10-iC

Lichtgewicht boomset Icom

 
Omschrijving
Excl btw
Incl btw
Per
Aantal
 
HEIL BM-10-iC
Art. 3047221
Voorradig. Levertijd 1-2 dagen
Excl btw € 119,83
Incl btw € 145,00
Per 1 St.
Alle prijzen zijn excl. verzendkosten

De BM-10-iC is een ??lichtgewicht headset, die zeer geschikt is voor DX-pedities, mobiel, maar ook voor het lokale QSO.

De luidsprekers van deze lichtgewicht Heil BM-iC tweezijdige headset zijn zeer gevoelig en vragen weinig audio van uw transceiver. De vervormingsarme luidsprekers hebben een frequentiebereik van 60 Hz tot 12 kHz. De akoestische foam afdekkappen zijn ook als reserve onderdeel leverbaar. De headset is dermate licht van gewicht, dat u vergeet om 'm af te zetten.

De BM-10 is leverbaar in twee uitvoeringen, de BM-10 Dyn met dynamisch element en de BM-10-iC met electret element.

HEIL BM 10 Dyn is voorzien van een HC-6 "full-range" 600 Ohm dynamisch element, dat speciaal is ontwikkeld voor de alledaagse SSB communicatie met uitstekende HiFi audiokwaliteit. Het laagfrequent spectrum begint bij 300 Hz en heeft een 6 dB toename rond 2000 Hz. Uitstekend geschikt voor de meeste moderne transceivers voorzien van IF en/of DSP filters.

De BM-10-iC met een iC electret element, is speciaal ontwikkeld voor gebruik met met Icom transceivers. Dit speciale iC electret element is ontwikkeld om de lage audio gain van sommige oudere en niet-pro serie radio's te elimineren. Dit element moet worden gecombineerd met de AD-1-IC (meegeleverd) of AD-1-ICM adapter. De "IC"-adapters hebben geen interne serie condensator zodat de phantomspanning wordt doorgegeven aan het IC electret element. De IC element heeft een frequentie respons van 35Hz - 12kHz.

De microfoonkabel voor de BM-10 serie eindigt in een 3,25mm jack plug terwijl de hoofdtelefoon audiokabel eindigt in een 3,25mm stereo jack plug. (een 3,25mm naar 6,35mm adapter wordt meegeleverd). In line heeft de kabel een PTT knop met een clip op de achterkant.

Met behulp van de AD-1 serie mic adapterkabels kan de BM-10 op de mic ingang van alle populaire transceivers zworden aangesloten. De adapter is ca. 15cm lang en heeft een 3,25mm female jack plug ingang voor de boomset microfoon. De female 6,35mm mono jack plug van de adapter kabel is de PTT lijn, waarop een hand- of voetschakelaar kan worden aangesloten. De 3,25mm of 6,35mm stereo jack plug gaat in de hoofdtelefoonaansluiting op het voorpaneel van de zendontvanger.

De adapterkabels (verbinding tussen headset en transceiver) worden niet standaard meegeleverd; bij bestelling apart opgeven. Zie toebehoren.

De boommike is met een clip aan een van de hoofdtelefoonluidsprekers opgehangen. Bij het verwijderen van de boom is het noodzakelijk om deze recht naar beneden uit de clip niet te trekken. Om de beide speakers exact en met aangename druk op de oren te kunnen plaatsen is de BM-10 voorzien van een tweezijdig instelbare hoofdband.

Maten en gewicht zijn inclusief verpakking
Maten  :  L17 x B6 x H2 cm
Gewicht  :  0,37 kg