Heil Sound BM-10-Dyn

Lichtgewicht boomset met HC-6 element

 
Omschrijving
Excl btw
Incl btw
Per
Aantal
 
Heil Sound BM-10-Dyn
Art. 3047211
Voorradig. Bezorging 1-2 werkdagen
Excl btw € 99,17
Incl btw € 120,00
Per 1 St.
Alle prijzen zijn excl. verzendkosten
De Heil Sound BM-10D is een lichtgewicht headset, die zeer geschikt is voor DX-pedities, mobiel gebruik, maar ook voor het lokale QSO.

De luidsprekers van deze lichtgewicht Heil Sound BM-10 Dyn tweezijdige headset zijn zeer gevoelig en vragen weinig audio signaal van uw transceiver. De vervormingsarme luidsprekers hebben een frequentiebereik van 60 Hz tot 12 kHz. De akoestische foam afdekkappen zijn ook als reserve onderdeel leverbaar. De headset is dermate licht van gewicht, dat u soms vergeet om 'm af te zetten.

De Heil Sound BM-10 is leverbaar in twee uitvoeringen, de BM-10 Dyn met dynamisch element en de BM-10-iC met electret element.

Heil Sound BM-10 Dyn
Deze BM-10 Dyn is voorzien van een HC-6 "full-range" 600 Ohm dynamisch element, dat speciaal is ontwikkeld voor de alledaagse SSB communicatie met uitstekende HiFi audiokwaliteit. Het laagfrequent spectrum begint bij 300 Hz en heeft een 6 dB toename rond 2000 Hz. Uitstekend geschikt voor de meeste moderne transceivers voorzien van IF en/of DSP filters.

Heil Sound BM-10-iC
Deze BM-10-iC heeft een iC electret element, dat speciaal is ontwikkeld voor gebruik met met Icom transceivers. Dit iC electret element is ontwikkeld om de lage audio gain van sommige oudere en niet-pro serie radio's te compenseren. Dit element moet worden gecombineerd met de AD-1-iC (meegeleverd) of AD-1-iCM adapter. De "IC"-adapters hebben geen interne serie condensator waardoor de phantomspanning 1 op 1 wordt doorgegeven aan het IC electret element. Het iC element heeft een frequentie respons van 35Hz - 12kHz.

De microfoonkabel voor de BM-10 serie heeft een 3,25 mm jack plug terwijl de hoofdtelefoon audiokabel eindigt met een 3,25 mm stereo jack plug. (Een 3,25 mm naar 6,35 mm adapter wordt meegeleverd). Inline heeft de kabel een PTT knop met een clip op de achterkant.

Met behulp van de AD-1 serie mic adapterkabels kan de BM-10 Dyn op de mic ingang van alle populaire transceivers worden aangesloten. De adapter is ca. 15 cm lang en heeft een 3,25 mm female jack plug ingang voor de boomset microfoon. De female 6,35 mm mono jack plug van de adapter kabel is de PTT lijn. Hierop kan een hand- of voetschakelaar worden aangesloten. Sluit de 3,25 mm of 6,35 mm stereo jack plug aan op de hoofdtelefoonaansluiting van de zendontvanger.

Adapterkabels

Met uitzondering van de iC uitvoering worden de adapterkabels (verbinding tussen headset en transceiver) niet standaard meegeleverd; bij bestelling apart opgeven. Zie toebehoren. Hebt u meerdere merken/types transceivers, bestel dan de betreffende adapterkabels gelijk mee. Kies hier de juiste adapterkabel.

De boommike is met een clip aan een van de hoofdtelefoonluidsprekers opgehangen. Bij het verwijderen van de boommike moet deze recht naar beneden uit de clip worden geschoven. Vooral niet zijwaarts, dan breekt de clip af. Om de beide speakers exact en met aangename druk op de oren te kunnen plaatsen is de BM-10 voorzien van een aan beide zijden instelbare roestvrij stalen hoofdband.


Maten en gewicht zijn inclusief verpakking
Maten  :  L17 x B6 x H2 cm
Gewicht  :  0,32 kg