BENCHER BY-1

Paddle | Zwarte basis met chrome opbouw

 
Omschrijving
Excl btw
Incl btw
Per
Aantal
 
BENCHER BY-1
Art. 8087321
Voorradig. Bezorging 1-2 werkdagen.
Excl btw € 177,69
Incl btw € 215,00
Per 1 St.
Alle prijzen zijn excl. verzendkosten

De bekende Bencher Iambic*) paddles zijn voorzien van vergulde, massief zilveren contactpunten. Met behulp van de standaard meegeleverde inbussleutel kunnen de veerspanning en de slag naar wens worden ingesteld. De zware, stalen basis met rubber anti-slip voetjes zorgt voor een stabiele opstelling.

De BY-1 en BY-2 paddle zijn geschikt voor zowel de beginnende als de ervaren telegrafist.

Specificaties

Uitvoering : Zwarte basis met chrome opbouw
Afmetingen : 102 x 127 x 57 mm
Gewicht : 1,4 kg

*) Iambic keying heeft betrekking op het gelijktijdig sluiten van de automatische punt- en streepcontacten. Ook wel squize keying genoemd. De paddle heeft dan twee aparte paddles met gescheiden punt/streep contacten, die door "knijpen" tegelijkertijd worden gesloten. In dat geval zorgt de elektronica er voor dat automatisch de juiste afstand tussen de punt en streep wordt aangehouden. Afhankelijk van welk contact het eerst wordt gesloten, wordt er dan automatisch een A of een N geseind.

Met uitzondering van de Bencher ST-1 en ST-2, zogenaamde single lever paddles, zijn de Bencher BY-1, 2, 3 en 4 alsmede de MFJ-564* allen geschikt voor iambic keying.

De familie Benedict, eigenaar van de onderneming Bencher/Butternut, is gestopt en heeft de actviteiten verkocht. De productie en verkoop van de Bencher seinsleutel en paddles is overgenomen door Vibroplex. De productie en verkoop van Butternut antennes wordt door DX Engineering voortgezet.

Maten en gewicht zijn inclusief verpakking
Maten  :  L16 x B12 x H8 cm
Gewicht  :  1,40 kg