KENT KT-1

Seinsleutel | Zwarte basis met messing opbouw

 
Omschrijving
Excl btw
Incl btw
Per
Aantal
 
KENT KT-1
Art. 8087371
Voorradig. Bezorging 1-2 werkdagen
Excl btw € 123,14
Incl btw € 149,00
Per 1 St.
Alle prijzen zijn excl. verzendkosten
De bekende Kent KT-1 seinsleutel, type Juncker, uit de goede oude tijd, toen de door Samuel Morse in 1835 ontwikkelde morse code telegraferen mogelijk maakte.

De zware stalen basis met rubber anti-slip voetjes zorgt voor een stabiele opstelling. De opbouw van de seinsleutel bestaat geheel uit massief messing. Door de zware brug voorzien van precisie kogellagers heeft de arm een stabiele en soepele werking. De verzilverde schakelcontacten zorgen voor een betrouwbaar kontakt bij openen en sluiten.

Veerspanning en slag kunnen naar wens worden ingesteld. Met de speciaal uitgevoerde knop, de juiste aanleg van de duim, wijs- en middelvinger, polsbeweging en oefening wordt een goed leesbaar handschrift verkregen.

De seinsleutel is voorzien van een 2- ad. aansluitkabel met open eind voor montage van een passende jack plug. Voor transcievers met een ingebouwde electronische keyer moet steeds een STEREO jack plug worden gemonteerd.

De Kent seinsleutels en paddles zijn volledig handmade en worden al meer dan 25 jaar door Kent Engineers in Engeland gemaakt.

Specificaties

Uitvoering : Zwarte basis met messing opbouw
Afwerking voet : poedercoating zwart
Aansluitkabel : 1 m lang met open eind
Afmetingen basis : 162 x 63,5 x 12,5 mm
Gewicht : 1,4 kg
Maten en gewicht zijn inclusief verpakking
Maten  :  L16 x B12 x H8 cm
Gewicht  :  1,40 kg