AMERITRON ICP-240

Inschakelstroom Begrenzer

 
Omschrijving
Excl btw
Incl btw
Per
Aantal
 
AMERITRON ICP-240
Art. 303509
Voorradig. Bezorging 1-2 werkdagen
Excl btw € 78,51
Incl btw € 95,00
Per 1 St.
Alle prijzen zijn excl. verzendkosten
De Ameritron ICP-240 Current Inrush Protector begrenst de hoge inschakelstroom van een lineair.

Wanneer de lineair voor het eerst wordt ingeschakeld, vloeit er een enorme inschakelstroom. De huisverlichting flikkert terwijl je een luide "dreun" hoort in de versterker. Deze enorme inschakelstroom is een extra belasting voor de onderdelen van de voeding. Bovendien ondervindt de gloeidraad in de koude buis een behoorlijke thermische shock. Uiteindelijk kan deze enorme inschakelstroom de lineair beschadigen.

Door de lineair te starten via de ICP-240 wordt de zware inschakelstroom kortstondig begrenst en wordt vervolgens de netspanning 1 op 1 doorgeschakeld. Deze opstartvolgorde voorkomt schade aan de voeding en de buizen van uw lineair.

Ook kan de lineair worden beschadigd door optredende pieken in de netspanning. Om deze pieken op te vangen zijn daarvoor in de ICP-240 nog eens snel reagerende varistors ingebouwd. Voor de veiligheid van de ICP-240 is deze zelf dubbel gezekerd.

De ICP-240, die bij nagenoeg alle lineairs kan worden toegepast, wordt eenvoudig in het netsnoer opgenomen. U kunt deze bescherming aan uw lineair toevoegen zonder ingewikkelde bedrading en u hoeft zelfs de kap niet te verwijderen. Sluit gewoon het netsnoer van uw lineair aan op de Ameritron Inrush Current Protector en steek de stekker van de ICP-240 in het stopcontact. Schakel daarna wel steeds de lineair in met de ON/OFF schakelaar op de ICP-240.

De ICP-240 is standaard voorzien van een Amerikaanse stopcontact en het netsnoer van een Amerikaanse stekker. Met behulp van de speciale Brennenstuhl adapters uit ons leveringsprogramma maakt u de ICP-240 op eenvoudige wijze geschikt voor de EU standaard. Bij bestelling van de Inrush Protector worden beide adapters automatisch aan uw winkelwagen toegevoegd.Maten en gewicht zijn inclusief verpakking
Gewicht  :  1,00 kg