MFJ 225

HF/VHF Grafische antenne-analyzer | 1,5-180 MHz

 
Omschrijving
Excl btw
Incl btw
Per
Aantal
 
MFJ 225
Art. 304238
Voorradig. Bezorging 1-2 werkdagen.
Excl btw € 309,92
Incl btw € 375,00
Per 1 St.
Alle prijzen zijn excl. verzendkosten

NIEUW! MFJ-225 HF/VHF twee-in-een Grafische Antenne Analyzer

Breng uw antenne analyzer naar een hoger niveau met de nieuwe MFJ 225 ! Alle elementaire analyzer functies die u gewend bent plus een groot aantal geavanceerde functies, een ingebouwd grafisch LCD, dual-port VNA meting, PC-interface met behulp van IG - miniVNA freeware en een nauwkeurige DDS signaal generator . . . maar toch eenvoudig te gebruiken !

Twee analyzers in één In het veld is de MFJ-225 een compacte geavanceerde stand alone handheld analyzer. In combinatie met uw PC is het een volwaardig dual-port (S2 ) desktop meetinstrument. Met behulp van krachtige IG-miniVNA freeware, kunt u een gedetailleerde data-analyse uitvoeren en vervolgens de grafische plot in prachtige kleuren uitprinten!

Zien is Geloven Het resultaat van iedere meting geeft de MFJ-225 nauwkeurig weer op het ingebouwde 7,5 cm LCD display. Fijn tuning van uw systeem met een full-screen en duidelijk SWR staafdiagram, realtime grafische weergave van SWR venster, impedantie, rendement verlies, fasehoek, resonantie frequentie en meer ! De bediening is eenvoudig. Tijdens de meting kunt u de centrale frequentie, tuning stap en sweepbreedte wijzigen en kunt de plot real-time naar wens vormgeven.

Continue HF-VHF bereik Stemt doorlopend af van 1,5 MHz tot 179,9 MHz met rotsvaste stabiliteit. Dat komt omdat de VFO van de MFJ-225 een state-of-the-art programmeerbare DDS (directe digitale synthese) generator is met 1 kHz frequentie resolutie. DDS betekent dat er geen mechanische bandschakelaar of andere tuning elementen zijn toegepast, maar een gemakkelijk afstembare encoder waarmee nauwkeurig op iedere gewenste frequentie binnen het spectrum kan worden ingesteld.

Krachtige Schoon Signaal Bron De MFJ-225 DDS generator geeft je ook een geijkt -5 dBm (0,3 mW) uitgangsignaal om mixers, low power versterkers aan te sturen en filters, netwerken, diplexers en antennes op de test range te meten. Uw test signaal is altijd clean met ruim 50 dB harmonische- en spurious onderdrukking. Dat is beter dan menig dure laboratorium generator! In combinatie met de externe stappen verzwakker MFJ-762 wordt het een hoogwaardige signaal generator om bijvoorbeeld ontvangers en voorversterkers af te regelen.

De informatie machine De MFJ-225 verzamelt en toont tegelijkertijd alle belangrijke parameters die u nodig hebt op een scherm, waardoor je een breed scala van resultaten op een rijtje krijgt. Je kunt sneller en slimmer werken zonder het ongemak van het scrollen door menu's of het maken van tijdrovende conversies om de gewenste informatie te verkrijgen.

Wat meet de MFJ-225?

• SWR ( 1:1 tot 9.9:1 )
• Complexe impedantie ( R + jX )
• Impedantie Magnitude ( Z )
• Return Loss (RL , 0 - 30 dB )
• Phase (0-180 °)
• Capaciteit (0 - 9999pF)
• Inductie (0,1 uH - 80uH)
• Kabellengte (0,5 - 45 m)
• Kabel Verlies (0 - 30 dB)

Twee - Poort Flexibiliteit . Naast de traditionele single-port (S11) gereflecteerde stroommetingen, beschikt de MFJ-225 over een waardevol voordeel van het maken van twee - poort (S21) forward - stroommetingen, essentieel voor het optimaliseren van filters, diplexers, matching netwerken, enz. en heeft naast de mogelijkheden van een eenvoudige analoge analyzer ook die van een echte vector-analyzer.

Ergonomische bediening Geavanceerde functies zijn vaak verbonden met een grotere complexiteit en meer knoppen. . . dat geldt niet voor MFJ-225! Het grafische display plaatst meer informatie binnen handbereik, zonder onnodig scrollen en zoeken. De drie grote soft-touch-selector knoppen op het voorpaneel naast het scherm en een groot zijdelings gemonteerde tuningknop zijn makkelijk met de rechterhand te bedienen. Alles ligt waar het moet zijn voor een intuïtieve bediening en een onbelemmerde schermweergave!

Flexibile stroomvoorziening De MFJ-225 kan door meerdere stroombronnen worden gevoed. Met vier intern aangebrachte AAA NiMH cellen kunnen gedurende 4 -6 uur in het veld metingen worden gedaan. Met een optionele MFJ-1312D netadapter kunnen de cellen via een zijdelings gemonteerde DC jack worden geladen. De LED-oplaadindicator schakelt uit waanneer de laadcyclus is voltooid. Deze jack is niet bedoeld om de MFJ-225 met een externe stroombron te voeden, maar dient uitsluitend om de inderne accu's te laden. In combinatie met een PC kan de MFJ-225 via een USB aansluiting worden gevoed.

Zelfkalibrerend Alle analyzers moeten regelmatig worden gecalibreerd. De procedure, die stap voor stap met behulp van speciale belastingweerstanden moet worden uitgevoerd, is een tijdrovende operatie. De MFJ-225 heeft daarvoor speciale firmware ingebouwd waarmee de gehele kalibratieroutine in minder dan een seconde automatisch wordt uitgevoerd.! Geef gewoon het commando 'kalibreren' en je bent klaar!

Robuuste constructie De MFJ-225 heeft dezelfde stabiele aluminium MFJ-style behuizing zoals u die kent van alle andere MFJ analyzers. Het interieur en de techniek in SMD zijn volledig afgeschermd en zodanig geconstrueerd, dat het een stootje kan verdragen en gedurende vele jaren betrouwbare meetresultaten zal kunnen leveren.

Specificaties

Spanningsvoorziening : 4x NiMH accu's of AAA batterijen voor field meting
Lader : MFJ-1312DX optioneel (niet voor externe voeding, alleen om interne accu's te laden)
PC interface : geschikt voor USB Type-B kabel. MFJ-225 kan tevens uit PC's USB jack worden gevoed.
Output aansluiting : N-female (adapter N-M/PL-F in levering inbegrepen)
Input aansluiting : SMA-female.
DC jack : uitsluitend bedoeld om interne accu's te laden (niet voor externe voeding!)
Stroomverbruik : 550 mA bij 12 VDC tijdens laden
Afmetingen : B7,9 x H15,6 x D3,8 cm.
Gewicht : 510 gram, incl. batterijen

Maten en gewicht zijn inclusief verpakking
Gewicht  :  1,00 kg