MFJ 1234

RigPi Server met Keyer en Audio Interface
Bedien je gehele thuisstation vanaf iedere locatie op aarde!

 
Omschrijving
Excl btw
Incl btw
Per
Aantal
 
MFJ 1234
Art. 808714
Voorradig. Bezorging 1-2 werkdagen
Excl btw € 288,43
Incl btw € 369,00   € 349,00
Per 1 St.
betaal in 3 keer, 0% rente
Alle prijzen zijn excl. verzendkosten
Met de nieuwe MFJ-1234 RigPi Station Server bedien je jouw gehele thuis-radiostation op afstand overal ter wereld en met elke webbrowser op je iPhone, tablet, laptop, desktop of zelfs met de Kindle e-reader app! De MFJ-1234 is geschikt voor nagenoeg elke transceiver met CAT aansluiting, oud of nieuw. Met de MFJ RigPi is op de remote locatie geen PC nodig. Voor de installatie en configuratie is enige computerkennis wenselijk.     Ga hier naar RigPi Forum

Wat is de MFJ-1234 RigPi Station Server (RSS)?

Het hart van de RSS is de Paspberry Pi, een krachtige micro computer met 64-bit @ 1.5 GHz CPU, 1 GB SDRAM, vier USB 2.0, Gigabit Ethernet, 2.4 en 5 GHz WiFi, Bluetooth 4.2 BLE en 4k HDMI video/audio, die draait onder Linux. De in de RSS geintegreerde add-ons RigPi WinKeyer3- en RigPi audio boards zijn via GPIO met de Raspberry Pi verbonden. Met deze RSS kunt u uw gehele radiostation volledig op afstand bedienen. Werk op afstand in SSB, CW, FM, digitaal, VOIP met logging, spot monitoring, callbook lookups en bedien zelfs uw rotor. FT8, RTTY, WSJT-X, FLdigi en Hamlib zijn al op de server geïnstalleerd. Voor een eenvoudige configuratie zijn in de library meer dan 200 tranceivers en 50 rotoren opgenomen. Field update mogelijk. RSS maakt gebruik van open source HTML5, PHP7, jQuery, Ajax en MySQL (MariaDB).

Met de geïntegreerde VNC server communiceert de multi user/multi radio RSS met elke browser op Windows, MAC, Chrome, Android, iOS en Linux computers, laptops, tablets and iPhone. De gratis VNC viewer moet wel op het device zijn geïnstalleerd. U kunt zoveel webpagina's openen als u wilt. U kunt bijv. met een browser een station op afstand bedienen en met een tweede browser tegelijkertijd een ander station. Twee of meer amateurs, die zich op verschillende locaties bevinden, kunnen tegelijkertijd meerdere aangesloten transceivers op afstand bedienen. Naast de gebruikelijke browsers kunnen ook de apps CommCat Mobile voor iOS en CommCat voor Windows worden gebruikt.

Sluit de RigPi aan op de apparatuur, die u op afstand wilt bedienen en verbindt de RigPi via Ethernet of WiFi (2.4 of 5 GHz) met uw router. Er is verder geen PC nodig.

Start daarna een browser op uw telefoon, tablet, laptop, desktop of e-reader en log in op de RigPi met uw gebruikersnaam en password. Zonder dat u enige software hebt geïnstalleerd/gestart opent het RigPi webserver interface bedienpaneel en kunt u dit account op afstand configureren voor de verbinding met uw radiostation, dat bestaat uit transceiver, rotor en andere periferie om deze vervolgens op afstand te kunnen bedienen. Ieder account heeft een unieke transceiver en unieke rotor e.a.

Bij de rotorbesturing gebruikt RigPi zowel de koordinaten van het remote station alsmede de koordinaten van de ingelogde gebruiker voor de juiste antennerichting.

Door een tweede browser te openen en daarmee op de RigPi in te loggen kunt u tegelijkertijd een tweede transceiver, die via USB op de RigPi is aangesloten configureren en daarna op afstand bedienen. Er kunnen wel tot 5 transceivers tegelijkertijd met één MFJ 1234 worden bestuurd. Wilt u ook op afstand de netvoeding IN/UIT schakelen gebruik dan nog een zogenaamd Web Relais, Internet/Netwerk relais of ook wel WiFi schakelaar genoemd.

Wat is er nodig om uw radiostation volledig op afstand te kunnen bedienen?

 • RigPi Station Server (RSS)
 • 5-volt, 3-amp voeding met een micro-USB-connector
 • Een Ethernet-kabel of Wi-Fi-verbinding met uw router
 • Een computer of mobiel apparaat op hetzelfde netwerk (alleen nodig om de RigPi te configureren), of
 • Een monitor met HDMI-ingang, USB-toetsenbord en USB-muis (alleen nodig om de RigPi te configureren)
 • Optionele audiokabels voor VoIP- of digitale modus-software, CAT, CW- en PTT-seinsleutel kabels
 • Voor externe bewerkingen, Mumble VoIP-client op uw mobiele apparaat

Zie de online video en download het manual in pdf op deze pagina voor uitgebreide informatie.

Voordelen van RigPi installatie

 • Gaat u op vakantie? Laat dan nu uw zender en toebehoren thuis.
 • Geen (gedeeltelijke) demontage en inpakken thuisstation
 • Minder bagage en lager verzekerd bedrag
 • Geen gast licentie nodig
 • Geen probleem bij grenspassage
 • Geen gedoe met plaatsen aantenne op vakantie adres; welk land u ook kiest
 • Volledige toegang tot je gehele thuisstaion met je telefoon, iPhone, iPad of tablet
 • Geen afbouwen/inpakken vakantie setup.

LET OP!
De extra te bestellen passende audiokabel met bijbehorende jumper en de CAT-kabel verschillen per merk en type. Zie gerelateerde artikelen.

Maten en gewicht zijn inclusief verpakking
Maten  :  L20 x B14 x H8 cm
Gewicht  :  0,45 kg