MFJ 890

Bakenmonitor

 
Omschrijving
Excl btw
Incl btw
Per
Aantal
 
MFJ 890
Art. 8087560
Voorradig. Bezorging 1-2 werkdagen
Excl btw € 164,46
Incl btw € 199,00
Per 1 St.
Alle prijzen zijn excl. verzendkosten
VOOR EU PARTICULIEREN
De BTW wordt herberekend volgens uw lokale btw-tarief, zodra u de vlag van uw land rechts bovenin kiest.

BEDRIJVEN MET EU BTW-ID-NUMMER
Gelieve te registreren met het EU BTW-ID-Nr., voordat u de eerste keer online bestelt. Na handmatige controle wijzigen wij de BTW in 0%. Daarna eerst inloggen.
De MFJ 890 Baken Monitor. Voorkom onnodig lang en intensief luisteren en eindeloos CQ roepen!

De MFJ 890 baken monitor wordt in EU gesynchroniseerd door DCF77, MSF of andere tijdzenders en toont u met behulp van uw eigen (zend)ontvanger in enkele minuten de propagatie op de hogere amateurbanden. Voor dit doel heeft IARU een worldwide netwerk met 18 bakens opgericht. Voor de nauwkeurige uitzendtijden van de bakens wordt gebruik gemaakt van het GPS systeem. De programmering is zodanig, dat nimmer meerdere bakenzenders tegelijkertijd op dezelfde frequentie zenden. De bakens zenden 24 uur per dag op de frequenties 14.100 - 18.110 - 21.150 - 24.930 - 28.200 MHz hun roepnaam in CW gedurende 10 sec. met 22 WPM. Na de call geeft het baken 4 strepen met een uitgangsvermogen van resp. 100, 10, 1 en 0,1 W. In slechts 3 minuten toont de MFJ 890 u in volgorde de bakens die op dat moment effectief hun bakentekst uitzenden. De op uw eigen ontvanger wel of niet hoorbare signalen geven u een indruk over de wereldwijde condities op deze banden en naar welke richting of continenten wel of geen verbinding mogelijk is.

Beschrijving MFJ 890

De MFJ 890 is een zelfstandig apparaat, dat wordt gevoed d.m.v. een 9V batterij of 12VDC netadapter (niet inbegrepen) Deze monitor werkt met een ingebouwde ferriet antenne en heeft geen verbinding met uw ontvanger c.q. transceiver. Afhankelijk van uw locatie kan de ontvanger m.b.v. interne jumpers op de gewenste tijdzender DCF, MSF, WWV etc. worden ingesteld. Na synchronisatie licht de LED op van de bakenzender, die op dat moment de bakentekst uitzendt. Storing van computers o.a. apparatuur kan synchronisatie onmogelijk maken. Stel daarom de baken monitor steeds vrij op. Afmetingen: B 172 x H 133 x D 76 mm.

Werkwijze

Stem uw ontvanger c.q. transceiver af in de mode CW op één van de bakenfrequenties. Schakel de MFJ 890 baken monitor in op dezelfde bakenfrequentie. Wacht tot de monitor gesynchroniseerd is, eventueel handmatig synchroniseren. Op het front van de MFJ 890 is de wereldkaart met de 18 bakens geprojecteerd. Iedere locatie wordt aangegeven d.m.v. een LED. Op het moment dat u een baken hoort, zal tegelijkertijd de betreffende LED van dat baken op de MFJ 890 oplichten. Aan de hand van de ontvangen signaalsterkte op uw ontvanger kunt u inschatten of u een verbinding met uw station naar de regio van de gehoorde bakenzender kunt maken. U voorkomt daarmee onnodig intensief luisteren en eindeloos CQ roepen.Maten en gewicht zijn inclusief verpakking
Maten  :  L20 x B15 x H14 cm
Gewicht  :  0,60 kg