ICOM ID-51E Plus 2 - Zwart

2 m/70 cm Dualband Portofoon D-Star/GPS

 
Omschrijving
Excl btw
Incl btw
Per
Aantal
 
ICOM ID-51E Plus 2 - Zwart
Art. 3054305
Voorradig. Bezorging 1-2 werkdagen.
Excl btw € 379,34
Incl btw € 459,00
Per 1 St.
Alle prijzen zijn excl. verzendkosten

De digitale evolutie gaat verder.. de vernieuwde Icom ID-51E Plus 2.

“Plus Twee” nieuwe modi voor Extended D-STAR Dekking en Fun!
Met de nieuwe Terminal-modus en Access Point-modus kunt u D-STAR gesprekken voeren via het internet, zelfs vanuit gebieden waar geen D-STAR repeater toegankelijk is:

Terminal Mode
Verbind de ID-51E Plus 2 met het internet via een PC of Android® apparaat en stuur uw stem en/of gegevens via het internet naar een D-STAR repeater.

Access Point Mode
Gebruik een ID-51E Plus 2 radio, aangesloten op het internet via een pc of Android® apparaat, als Access point. U kunt een andere D-STAR radio gebruiken om uw stem en/of het verzenden van gegevens via de aangesloten radio, en communiceren met D-STAR-stations over de hele wereld.

Lichtgewicht en een Compacte Behuizing
De ID-51E Plus 2 is compact, met afmetingen van slechts 58 × 105,4 × 26,4 mm en weegt slechts (ongv.) 255 g, incl. accu en antenne. Vanuit deze slanke behuizing geeft de ID-51E Plus 2 5 W uitgangsvermogen, werkt op VHF / UHF dual-band, heeft daarnaast D-STAR en een geïntegreerde GPS-ontvanger..

V/V, U/U, V/U dualwatch
De dualwatch-functie monitort ofwel VHF/VHF, of UHF/UHF of VHF/UHF tegelijk.
* Audio- en squelchniveaus kunnen afzonderlijk worden ingesteld voor primaire en secundaire band.
* DV/DV, AM/AM, FM-N/FM-N en DV/FM-N dualwatch zijn niet beschikbaar.

D-STAR DV (Digital Voice/digitale spraak + data)
De D-STAR (Digital Smart Technology voor Amateur Radio) DV-modus is het toonaangevende digitale formaat voor radioamateurs.

DR (D-STAR Repeater) Mode Operation
De DR modus (DR = D-STAR repeater) maakt het mogelijk om moeiteloos verbinding te maken met D-STAR-repeaters en gebruikers. In deze modus zijn slechts twee stappen al voldoende.

Automatische repeaterlijstfunctie
Met behulp van de GPS-positie-informatie, toont de automatische repeaterlijstfunctie de lijst van de meest nabijgelegen D-STAR repeaters uit het geheugen, wat zeer behulpzaam is bij het snel toegang verkrijgen tot zo’n nabije repeater.

*Om de automatische repeaterlijstfunctie te kunnen gebruiken, moeten de positiegegevens van de repeaters beschikbaar zijn. De ID-51EPLUS2 wordt geleverd met de D-STAR repeatergeheugens voorgeprogrammeerd, maar de positiegegevens van een aantal D-STAR repeaters zijn mogelijk niet beschikbaar.

Onafhankelijke AM / FM-ontvanger
FM- en AM-omroepzenders kunnen worden beluisterd tijdens het gebruik van de dualwatch functie om tegelijkertijd een amateurband te monitoren. Als een signaal op de amateurband wordt ontvangen, wordt het audio van het ontvangen omroepstation automatisch uitgeschakeld

Spraakgeheugenfunctie*
De QSO-recorderfunctie neemt inkomende en uitgaande gesprekken op. De spraakrecorderfunctie kan een off-line gesprek opnemen. Het opgenomen spraakbericht kan herhalend worden uitgezonden. (Tot 60 seconden × 1 kanaal)

* micro SD-kaart nodig.

MicroSD-kaartsleuf
Bij gebruik met een microSD-kaart (tot 32 GB), kunnen op de microSD-kaart diverse zaken worden opgeslagen, bijvoorbeeld spraak, DV-automatisch antwoord, TX-spraakberichten, QSO-log, RX-logboek en GPS-loggegevens. Op de SD-kaart kunnen geheugenkanalen, D-STAR-repeatergeheugens en andere persoonlijke instellingen worden opgeslagen. Deze kunnen later (opnieuw) in de zendontvanger worden ingelezen.

SPEECH functie
De SPEECH functie (spraakfunctie) meldt in gesproken tekst alle ontvangen roepnamen (DV-modus), werkfrequentie en/of modus. (Afhankelijk van de gebruikersinstellingen.)

Ingebouwde GPS-ontvanger
De ingebouwde GPS-ontvanger heeft een snelle opstarttijd en geeft uw nauwkeurige positie nauwkeurig aan. Uw huidige positie en hoogte worden op het display weergegeven en deze worden ook meegezonden als positierapportage in de DV-modus. Daarnaast helpt de GPS-A-modus bij een eenvoudig gebruik van de D-PRS-modus.

Automatisch antwoord (DV-modus)
Bij het ontvangen van een oproep gericht aan de roepnaam van de gebruiker kan de ID-51EPLUS2 automatisch een antwoord verzenden met de actuele positie-informatie*. Bij communicatie tussen ID-51EPLUS2’s kan de positie-informatie uit het antwoord op het display verschijnen als pop-up . *Deze functie is niet op alle D-STAR-netwerken beschikbaar

GPS Log Functie*
De GPS log-functie registreert uw positie-informatie op regelmatige tijdstippen (instelbaar tussen 1 en 60 seconden) en slaat deze informatie op, op de microSD-kaart, zodat u deze kunt exporteren naar uw pc. In de functie ‘GPS logger only’ werkt de GPS-logger waarbij de zendontvanger in de slaapstand staat.

* Voor deze functie moet een micro SD-kaart in de zendontvanger aanwezig zijn

IPX7 waterdichte constructie
De ID-51E Plus 2 heeft een superieure waterdichtheid volgens IPX7 (1m diep onder water gedurende 30 minuten). Het apparaat kan worden gebruikt in ruwe buitenomgevingen, bij het wandelen, mountainbiken, toertochten en bergsporten.

Menugestuurde gebruikersinterface
De directionele toetsen en de snelle menuknop versnellen de bediening en helpen u met een snelle en intuïtieve toegang tot een groot aantal instellingen en functie. Het grote dot-matrix-display met gemakkelijk af te lezen tekens zorgt ervoor dat een grotere hoeveelheid gegevens af te lezen is.

5 W zendvermogen
Met behulp van een zeer efficiënte HF-eindversterker, genereert de ID-51EPLUS2 vanuit deze compacte behuizing 5W HF-uitgangsvermogen .

Accu met een lange gebruiksduur
De bijgeleverde BP-271 accu zorgt voor tot 4,5 uur* gebruikstijdsduur en de optionele hoge capaciteit-accu BP-272 geeft tot 7,5 uur* gebruikstijd.
*Typisch gebruik met 1: 1: 8 bedrijfscyclus in DV-modus. (Bij ingeschakelde stroomspaarfunctie)

Direct snelladen
U kunt de ID-51E Plus 2 opladen door de meegeleverde stopcontactlader direct in de zendontvanger in te pluggen. Met de BP-271 kan de ID-51E Plus 2 in (ong.) 3 uur tijd worden opgeladen als het apparaat is uitgeschakeld.

CS-31 kloonsoftware meegeleverd
De CS-51 kloonsoftware wordt standaard met de ID-51E Plus 2 meegeleverd. Hiermee kunnen diverse geheugen-instellingen vanaf een pc worden bewerkt. (Geleverd d.m.v. de applicatie-cd)

Andere mogelijkheden

- In totaal 1304 geheugenkanalen, waaronder 700 D-STAR repeatergeheugens
- Analoge FM-modus met CTCSS / DTCS codesquelch
- 1750 Hz toon
- 16 DTMF-geheugenkanalen (24 cijfers)
- Automatische stroomspaarstand
- Automatisch uitschakelen
- Klokfunctie
- Prioriteitsfunctie
- Toetsvergrendeling
- CI-V levelconverter voor afstandsbediening
- Squelch-uit-functie voor het beluisteren van zwakke signalen
- Externe DC-voedingsaansluiting
- Oortelefoonantenne voor FM-omroepontvangst
- Achtergrondverlichting voor LCD-scherm en toetsenbord
- Ontvangstmogelijkheid van VHF luchtvaartband en andere professionele communicatie

De Icom ID-51E Plus 2 wordt standaard geleverd met:

- Accupack BP-271
- Antenne FA-S270C
- Muurlader BC-167
- Programmeersoftware CS-51 Plus 2
- OPC-2350LU datakabel voor Android Smartphone of Tablet
- Riemclip MB-127
- Polsbandje
- Handleiding Duits/Engels/Spaans/Frans/Italiaans

Maten en gewicht zijn inclusief verpakking
Maten  :  L22 x H23 x H10 cm
Gewicht  :  1,24 kg